Ситијева предност у односу на Ливерпул - дубина тима...

А бацили смо поглед и на распоред два главна фаворита у Енглеској до краја шампионата. . .

Фудбал 07.02.2019 | 23:52
Ситијева предност у односу на Ливерпул - дубина тима...
Манчестер Сити се победом над Евертоном од 2:0 вратио на врх табеле Премијер лиге. Грађани и Редси деле прву позицију на табели са по 62 освојена бода, с тим што тим Јиргена Клопа има утакмицу мање. Расправе око тога ко је већи фаворит трају дуго, а са последњим дешавањима све је прокључало.

Деловало је у једном моменту да је Сити изгубио трку, али се вратио, искористио киксеве Редса и сада је трка живља него икада, с тим да ту треба узети у обзир и Тотенхем који није наиван и касни пет бодова за поменутим екипама.

Ливерпул има утакмицу мање у односу на Сити, али после два ремија Редси се налазе под солидном дозом оптерећења и притиска. Све је прокоментарисао и бивши фудбалер Дани Хигинботам. Скај преноси његову анализу.

Акценат је ставио на дужину клупе, односно дубину састава.

"Ако погледамо меч Ситија и Евертона... Други гол посебно. У њему су учествовала два играча која су ушла с клупе. Три играча која су ушла - Габријел Жезус, Кевин де Брујне и Рахим Стерлинг - то је невероватна снага у дубини тима", истиче Хигинботам који је у каријери играо за Манчестер Јунајтед, Саутемптон, Сандерленд, Стоук...

Према његовом виђењу, постоји само једна позиција која је дискутабилна када је замена првотимаца у питању код Грађана.

"Када погледате састав Манчестер Ситија, једино место у тиму за које ћете гледати и помислити 'ако се повреди овај играч, то ће бити велики проблем´ јесте Фернандињова позиција. Тако да је цела прича о дужини клупе велика Ситијева предност ", истиче Хигинботам.

Ливерпул је имао шансу да врати предност од седам бодова предности после пораза Грађана од Њукасла прошлог уторка, али је онда везао два ремија против Лестера и Вест Хема и дошао у ситуацију да му Сити дише за врат.

Много је притиска на Ливерпулу због те дуго чекане титуле. Сви причају о притиску који расте ево већ 29 година. Али, Хигинботам истиче да су повреде, више него нерви, одговорни за мучење тима са Енфилд Роуда.

"Сви говоре о нервози која обухвата Ливерпул. Не верујем у то у овом моменту. Пре мислим да Ливерпул није имао среће са повредама које су му се догађале. Ако погледамо како је Ливерпул играо ове сезоне, одбрана Редса је била апсолутно невероватна. Последње две утакмице које су ремизирали испустили су вођство. Многи су мислили да ће Ливерпул задржати вођство, али су повреде играча као што су Гомез, Ловрен и Александер Арнолд заправо створиле прави извор притиска на дефанзивну линију", истиче Хигинботам.

Шта год био узрок, јасно је да је Ливерпул у паду и да је притисак никад већи на тим са Енфилда. ЕкипаЈиргена Клопа до краја сезоне има још 13 утакмица, Манчестер Сити има 12.

Бацили смо поглед на распоред ова два тима до краја првенства и на потенцијалне теже утакмице.

Ливерпул, између осталог, има гостовање Манчестер Јунајтеду 24. фебруара, гостовање Евертону у градском дербију 3. марта, а касније и мечеве код куће против Тотенхема и Челсија.

Манчестер Сити би могао да има потешкоће против Челсија код куће, Јунајтеда у гостима, Тотенхема код куће, Паласа у гостима…

Наравно, ту је и Тотенхем који касни пет бодова за Ситијем и Ливерпулом. Спарси имају тежак распоред јер до краја шампионата одмеравају снаге с Челсијем, Арсеналом, Ливерпулом, Ситијем…

Биће то фантастичан финиш трке за најбољег у Премијер лиги. Одлучиваће и дужина клупе, али и психа. Па ко се боље снађе.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар