Sitijeva prednost u odnosu na Liverpul - dubina tima...

A bacili smo pogled i na raspored dva glavna favorita u Engleskoj do kraja šampionata. . .

Fudbal 07.02.2019 | 23:52
Sitijeva prednost u odnosu na Liverpul - dubina tima...
Mančester Siti se pobedom nad Evertonom od 2:0 vratio na vrh tabele Premijer lige. Građani i Redsi dele prvu poziciju na tabeli sa po 62 osvojena boda, s tim što tim Jirgena Klopa ima utakmicu manje. Rasprave oko toga ko je veći favorit traju dugo, a sa poslednjim dešavanjima sve je proključalo.

Delovalo je u jednom momentu da je Siti izgubio trku, ali se vratio, iskoristio kikseve Redsa i sada je trka življa nego ikada, s tim da tu treba uzeti u obzir i Totenhem koji nije naivan i kasni pet bodova za pomenutim ekipama.

Liverpul ima utakmicu manje u odnosu na Siti, ali posle dva remija Redsi se nalaze pod solidnom dozom opterećenja i pritiska. Sve je prokomentarisao i bivši fudbaler Dani Higinbotam. Skaj prenosi njegovu analizu.

Akcenat je stavio na dužinu klupe, odnosno dubinu sastava.

"Ako pogledamo meč Sitija i Evertona... Drugi gol posebno. U njemu su učestvovala dva igrača koja su ušla s klupe. Tri igrača koja su ušla - Gabrijel Žezus, Kevin de Brujne i Rahim Sterling - to je neverovatna snaga u dubini tima", ističe Higinbotam koji je u karijeri igrao za Mančester Junajted, Sautempton, Sanderlend, Stouk...

Prema njegovom viđenju, postoji samo jedna pozicija koja je diskutabilna kada je zamena prvotimaca u pitanju kod Građana.

"Kada pogledate sastav Mančester Sitija, jedino mesto u timu za koje ćete gledati i pomisliti 'ako se povredi ovaj igrač, to će biti veliki problem´ jeste Fernandinjova pozicija. Tako da je cela priča o dužini klupe velika Sitijeva prednost ", ističe Higinbotam.

Liverpul je imao šansu da vrati prednost od sedam bodova prednosti posle poraza Građana od Njukasla prošlog utorka, ali je onda vezao dva remija protiv Lestera i Vest Hema i došao u situaciju da mu Siti diše za vrat.

Mnogo je pritiska na Liverpulu zbog te dugo čekane titule. Svi pričaju o pritisku koji raste evo već 29 godina. Ali, Higinbotam ističe da su povrede, više nego nervi, odgovorni za mučenje tima sa Enfild Rouda.

"Svi govore o nervozi koja obuhvata Liverpul. Ne verujem u to u ovom momentu. Pre mislim da Liverpul nije imao sreće sa povredama koje su mu se događale. Ako pogledamo kako je Liverpul igrao ove sezone, odbrana Redsa je bila apsolutno neverovatna. Poslednje dve utakmice koje su remizirali ispustili su vođstvo. Mnogi su mislili da će Liverpul zadržati vođstvo, ali su povrede igrača kao što su Gomez, Lovren i Aleksander Arnold zapravo stvorile pravi izvor pritiska na defanzivnu liniju", ističe Higinbotam.

Šta god bio uzrok, jasno je da je Liverpul u padu i da je pritisak nikad veći na tim sa Enfilda. EkipaJirgena Klopa do kraja sezone ima još 13 utakmica, Mančester Siti ima 12.

Bacili smo pogled na raspored ova dva tima do kraja prvenstva i na potencijalne teže utakmice.

Liverpul, između ostalog, ima gostovanje Mančester Junajtedu 24. februara, gostovanje Evertonu u gradskom derbiju 3. marta, a kasnije i mečeve kod kuće protiv Totenhema i Čelsija.

Mančester Siti bi mogao da ima poteškoće protiv Čelsija kod kuće, Junajteda u gostima, Totenhema kod kuće, Palasa u gostima…

Naravno, tu je i Totenhem koji kasni pet bodova za Sitijem i Liverpulom. Sparsi imaju težak raspored jer do kraja šampionata odmeravaju snage s Čelsijem, Arsenalom, Liverpulom, Sitijem…

Biće to fantastičan finiš trke za najboljeg u Premijer ligi. Odlučivaće i dužina klupe, ali i psiha. Pa ko se bolje snađe.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar