Шукер испред Бегића, Чеферин једногласно!

Словенац Александер Чеферин добио је нови четворогодишњи мандат на челу Европске фудбалске федерације (УЕФА).  Шукеру нови мандат, Украјина задржала место у Извршном комитету УЕФА.  Председник Фудбалског савеза Украјине, Андриј Павленко, изабран је у Извршни одбор УЕФА, захваљујући лобирању некадашњег олимпијског шампиона, Сергеја Бубке.

Фудбал 08.02.2019 | 11:45
Шукер испред Бегића, Чеферин једногласно!
Чеферин је на Изборном конгресу у Риму добио једногласну подршку изасланика свих 55 чланица УЕФА, а његов реизбор био је очекиван с обзиром на то да је био једини кандидат.

Словенац је у на мјесто предсједника УЕФА ступио у септембру 2016. године и замијенио Мишела Платинија који је суспендован због финансијских малверзација.

У наставку конгреса одржани су избори за Извршни одбор УЕФА.

Један од кандидата био је предсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Елведин Бегић, али није изабран у ово тијело.

У Извршни одбор изабрани су: Шандор Чањи, Арманд Дука, Фернандо Гомеш, Јеспер Молер Кристенсен, Андриј Павелко, Луис Рубиалес и Давор Шукер.

Шукеру нови мандат, Украјина задржала место у Извршном комитету УЕФА! Председник Фудбалског савеза Украјине, Андриј Павленко, изабран је у Извршни одбор УЕФА, захваљујући лобирању некадашњег олимпијског шампиона, Сергеја Бубке.

Павленко је на Конгресу УЕФА у Риму добио 27 гласова од 55 чланица те организације.

Андриј Павленко, који је председник Савеза Украјине од 2015, под присмотром је због тврдњи о наводним финансијским прекршајима у својој земљи.

Бубка, иначе члан Међународног олимпијског комитета, био је члан делегације Украјине на Конгресу УЕФА.

Украјина је тако задржала своје место у Извршном комитету које је држао Григориј Суркис, бивши председник Динама, који се повукао након 15 година.

Председник Фудбалског савеза Хрватске Давор Шукер добио је нови мандат у Извршном одбору са 47 гласова.

У Извршни одбор изабрани су и председник Фудбалског савеза Албаније Арманд Дука, Мађар Шандор Чањи, Португалац Фернандо Гомеш, Јеспер Молер Кристенсен из Данске и Шпанац Луис Рубиалес.

Председник УЕФА Александер Чеферин је добио нови четворогишњи мандат.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар