Šuker ispred Begića, Čeferin jednoglasno!

Slovenac Aleksander Čeferin dobio je novi četvorogodišnji mandat na čelu Evropske fudbalske federacije (UEFA).  Šukeru novi mandat, Ukrajina zadržala mesto u Izvršnom komitetu UEFA.  Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine, Andrij Pavlenko, izabran je u Izvršni odbor UEFA, zahvaljujući lobiranju nekadašnjeg olimpijskog šampiona, Sergeja Bubke.

Fudbal 08.02.2019 | 11:45
Šuker ispred Begića, Čeferin jednoglasno!
Čeferin je na Izbornom kongresu u Rimu dobio jednoglasnu podršku izaslanika svih 55 članica UEFA, a njegov reizbor bio je očekivan s obzirom na to da je bio jedini kandidat.

Slovenac je u na mjesto predsjednika UEFA stupio u septembru 2016. godine i zamijenio Mišela Platinija koji je suspendovan zbog finansijskih malverzacija.

U nastavku kongresa održani su izbori za Izvršni odbor UEFA.

Jedan od kandidata bio je predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić, ali nije izabran u ovo tijelo.

U Izvršni odbor izabrani su: Šandor Čanji, Armand Duka, Fernando Gomeš, Jesper Moler Kristensen, Andrij Pavelko, Luis Rubiales i Davor Šuker.

Šukeru novi mandat, Ukrajina zadržala mesto u Izvršnom komitetu UEFA! Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine, Andrij Pavlenko, izabran je u Izvršni odbor UEFA, zahvaljujući lobiranju nekadašnjeg olimpijskog šampiona, Sergeja Bubke.

Pavlenko je na Kongresu UEFA u Rimu dobio 27 glasova od 55 članica te organizacije.

Andrij Pavlenko, koji je predsednik Saveza Ukrajine od 2015, pod prismotrom je zbog tvrdnji o navodnim finansijskim prekršajima u svojoj zemlji.

Bubka, inače član Međunarodnog olimpijskog komiteta, bio je član delegacije Ukrajine na Kongresu UEFA.

Ukrajina je tako zadržala svoje mesto u Izvršnom komitetu koje je držao Grigorij Surkis, bivši predsednik Dinama, koji se povukao nakon 15 godina.

Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker dobio je novi mandat u Izvršnom odboru sa 47 glasova.

U Izvršni odbor izabrani su i predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armand Duka, Mađar Šandor Čanji, Portugalac Fernando Gomeš, Jesper Moler Kristensen iz Danske i Španac Luis Rubiales.

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je dobio novi četvorogišnji mandat.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar