Мирковић: Играч Партизана мора да зна како да се понаша!

"Разговараћемо сигурно на ту тему…", додао је тренер црно-белих, коментаришући четири црвена картона у последње две провере у Анталији. Црно-бели су сутра враћају у Београд.

Фудбал 07.02.2019 | 18:00
Мирковић: Играч Партизана мора да зна како да се понаша!
"Је л' сте се смрзли?", питао је Зоран Мирковић репортере из Београда, који су чекали разговор са тренером Партизана после последње утакмице ове зиме у Анталији.

"Хладно у п…", прокоментарисао је, и сам закопчан "до гуше".

Петнаестак минута раније, одсвиран је крај утакмице црно-белих са екипом Младости из Какња у којој су постигнута два гола (Рикардо Гомеш у 75. и Светозар Марковић у 85. минуту) и зарађена (још) два црвена картона (Немања Николић у првом и Гомеш у финишу сусрета).

Још два, јер је Мирковићев састав и у претходној провери са руском екипом Крила Совјетов (0:0) заслужио два искључења.

"Прибојавали смо се мало ове утакмице, јер је чест случај да се последњег дана припрема догоде неке непредвиђене ствари. Припреме су биле дуге и специфичне, 14 пуних дана смо овде. Осим резултата, који је био позитиван данас, позитивно може да буде и то што се нико од играча није повредио", рекао је "равним" гласом Мирковић, очигледно незадовољан оним што је видео у дуелу са Добојлијама.

"Видели сте да је код њих присутна велика нервоза, они су 'у главама' вероватно сви већ били у Београду", прокоментарисао је.

Партизан се сутра (петак) враћа у Србију, у којој навијачи жељно очекују наставак Суперлиге заказан већ за 16. фебруар. Какву ће игру екипа вратити у Београд? Тешко је било закључити после свега виђеног у Анталији...

"Игра као игра? За заборав. Морамо много боље. Опет, када сумирам свих 14 дана, мислим да смо на неким утакмицама показали модел како би требало да играмо, а ово данас је било како не треба", реалан је био Мирковић, који је потом упитан и за четири црвена картона у последња два сусрета.

"Играч Партизана мора да зна како да се понаша", рекао је и застао.

"На крају крајева, он и на терену и ван терена представља себе и клуб. Разговараћемо сигурно на ту тему…", додао је.

Репортери са припрема црно-белих могли су јасно да чују Мирковићеве речи упућене Николићу још у првом полувремену: "Добићеш црвени, полако!"

Није вредело, Николић је добио два жута картона пре одласка на одмор.

"Хајде да кажемо... Да пребацимо све на то, али…", вратио се Мирковић на констатацију да је нервоза била уочљива у финишу припрема, односно пред повратак кући.

Међутим?

"Морају да имају самоконтролу, играмо фудбал. Не бавимо се другим спортовима", додао је.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар