Mirković: Igrač Partizana mora da zna kako da se ponaša!

"Razgovaraćemo sigurno na tu temu…", dodao je trener crno-belih, komentarišući četiri crvena kartona u poslednje dve provere u Antaliji. Crno-beli su sutra vraćaju u Beograd.

Fudbal 07.02.2019 | 18:00
Mirković: Igrač Partizana mora da zna kako da se ponaša!
"Je l' ste se smrzli?", pitao je Zoran Mirković reportere iz Beograda, koji su čekali razgovor sa trenerom Partizana posle poslednje utakmice ove zime u Antaliji.

"Hladno u p…", prokomentarisao je, i sam zakopčan "do guše".

Petnaestak minuta ranije, odsviran je kraj utakmice crno-belih sa ekipom Mladosti iz Kaknja u kojoj su postignuta dva gola (Rikardo Gomeš u 75. i Svetozar Marković u 85. minutu) i zarađena (još) dva crvena kartona (Nemanja Nikolić u prvom i Gomeš u finišu susreta).

Još dva, jer je Mirkovićev sastav i u prethodnoj proveri sa ruskom ekipom Krila Sovjetov (0:0) zaslužio dva isključenja.

"Pribojavali smo se malo ove utakmice, jer je čest slučaj da se poslednjeg dana priprema dogode neke nepredviđene stvari. Pripreme su bile duge i specifične, 14 punih dana smo ovde. Osim rezultata, koji je bio pozitivan danas, pozitivno može da bude i to što se niko od igrača nije povredio", rekao je "ravnim" glasom Mirković, očigledno nezadovoljan onim što je video u duelu sa Dobojlijama.

"Videli ste da je kod njih prisutna velika nervoza, oni su 'u glavama' verovatno svi već bili u Beogradu", prokomentarisao je.

Partizan se sutra (petak) vraća u Srbiju, u kojoj navijači željno očekuju nastavak Superlige zakazan već za 16. februar. Kakvu će igru ekipa vratiti u Beograd? Teško je bilo zaključiti posle svega viđenog u Antaliji...

"Igra kao igra? Za zaborav. Moramo mnogo bolje. Opet, kada sumiram svih 14 dana, mislim da smo na nekim utakmicama pokazali model kako bi trebalo da igramo, a ovo danas je bilo kako ne treba", realan je bio Mirković, koji je potom upitan i za četiri crvena kartona u poslednja dva susreta.

"Igrač Partizana mora da zna kako da se ponaša", rekao je i zastao.

"Na kraju krajeva, on i na terenu i van terena predstavlja sebe i klub. Razgovaraćemo sigurno na tu temu…", dodao je.

Reporteri sa priprema crno-belih mogli su jasno da čuju Mirkovićeve reči upućene Nikoliću još u prvom poluvremenu: "Dobićeš crveni, polako!"

Nije vredelo, Nikolić je dobio dva žuta kartona pre odlaska na odmor.

"Hajde da kažemo... Da prebacimo sve na to, ali…", vratio se Mirković na konstataciju da je nervoza bila uočljiva u finišu priprema, odnosno pred povratak kući.

Međutim?

"Moraju da imaju samokontrolu, igramo fudbal. Ne bavimo se drugim sportovima", dodao je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar