Фед куп: Преокрет Крунићеве за другу побједу Србије!

Преокрет Крунићеве за другу победу, одлучује Србија – Хрватска! Тенисерке Србије савладале су Турску 2-0 у мечу И групе Евро-афричке зоне Фед купа, са две победе у синглу у енглеском граду Бату.  Тенисерке Србије добиле су и други дуел на такмичењу у И групи Евро-афричке зоне Фед купа. После Грузије, побеђена и Турска.

Тенис 07.02.2019 | 16:00
Фед куп: Преокрет Крунићеве за другу побједу Србије!
Србији је као и дан раније против Грузије вођство донела Ивана Јоровић, убедљивом победом над Каглу Бујукакчај са 6:2, 6:3.

Јоровићева је Туркињи дозволила само један брејк на старту другог сета, али је с лакоћом одузимала њен сервис па је за мање од сат и по забележила тријумф.

Тријумф је "оверила" Александра Крунић која је у другом мечу у појединачној конкуренцији преокренула против Пемре Озген на 2-1, по сетовима 3:6, 6:4, 6:2.

Србија је првог дана савладала Грузију 2-0, а у петак наш тим игра трећи меч у групи против Хрватске. Први дуел на програму је од 11х.

Победник групе пласираће се у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године, а он је на програму 20. и 21. априла.

Потенцијали ривали су су Велика Британија, Мађарска, Грчка и Словенија, после првог дана по једну победу су имале Британке и Мађарице.

Србија граби напред…

Тенисерке Србије после успешно одрађеног посла против Грузије (2:0) у првој рунди такмичења у Бату у И групи Евро-афричке зоне Фед купа, максималним резултатом добиле су и другог ривала - Турску.

Опет је почетну предност Србији донела Ивана Јоровић, а одлучујући поен освојила је Александра Крунић, и то после преокрета.

Јоровићева је у првом дуелу савладала Каглу Бујукакчај, и то убедљиво у два сета - 6:2, 6:3.

Јоровићева је ривалки преспустила само један брејк, на почетку другог сета, док је она направила четири и за нешто мање од сат и по времена обезбедила Србији сигуран старт на другом дуелу у британском граду Бату.

У другом мечу сингле било је далеко неизвесније.

Најбоља играчица Србије Александра Крунић била је боља од Пемре Озген, након два сата борбе, и то пошто је изгубила први сет - 3:6, 6:4, 6:2.

Крунићева се на почетку меча тешко носила са 238. играчица са WТА листе, али је у наставку ипак успела да преокрене стање ствари на терену и сломи отпор готово 200 места слабије ривалке.

Србији после две остварене победе у Бату, у петак следује последњи меч у групи, са Хрватском.

Победници две групе у Бату састаће се међусобно, а онда ће се борити за пласман у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године, заједно са најбољом селекцијом из групе која се такмичи у пољском граду Зјелона Гора, а коју чине Пољска, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска.

Дуел за пласман у бараж Светске групе Б на програму је 20. и 21. априла.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар