Fed kup: Preokret Krunićeve za drugu pobjedu Srbije!

Preokret Krunićeve za drugu pobedu, odlučuje Srbija – Hrvatska! Teniserke Srbije savladale su Tursku 2-0 u meču I grupe Evro-afričke zone Fed kupa, sa dve pobede u singlu u engleskom gradu Batu.  Teniserke Srbije dobile su i drugi duel na takmičenju u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa. Posle Gruzije, pobeđena i Turska.

Tenis 07.02.2019 | 16:00
Fed kup: Preokret Krunićeve za drugu pobjedu Srbije!
Srbiji je kao i dan ranije protiv Gruzije vođstvo donela Ivana Jorović, ubedljivom pobedom nad Kaglu Bujukakčaj sa 6:2, 6:3.

Jorovićeva je Turkinji dozvolila samo jedan brejk na startu drugog seta, ali je s lakoćom oduzimala njen servis pa je za manje od sat i po zabeležila trijumf.

Trijumf je "overila" Aleksandra Krunić koja je u drugom meču u pojedinačnoj konkurenciji preokrenula protiv Pemre Ozgen na 2-1, po setovima 3:6, 6:4, 6:2.

Srbija je prvog dana savladala Gruziju 2-0, a u petak naš tim igra treći meč u grupi protiv Hrvatske. Prvi duel na programu je od 11h.

Pobednik grupe plasiraće se u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, a on je na programu 20. i 21. aprila.

Potencijali rivali su su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija, posle prvog dana po jednu pobedu su imale Britanke i Mađarice.

Srbija grabi napred…

Teniserke Srbije posle uspešno odrađenog posla protiv Gruzije (2:0) u prvoj rundi takmičenja u Batu u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa, maksimalnim rezultatom dobile su i drugog rivala - Tursku.

Opet je početnu prednost Srbiji donela Ivana Jorović, a odlučujući poen osvojila je Aleksandra Krunić, i to posle preokreta.

Jorovićeva je u prvom duelu savladala Kaglu Bujukakčaj, i to ubedljivo u dva seta - 6:2, 6:3.

Jorovićeva je rivalki prespustila samo jedan brejk, na početku drugog seta, dok je ona napravila četiri i za nešto manje od sat i po vremena obezbedila Srbiji siguran start na drugom duelu u britanskom gradu Batu.

U drugom meču single bilo je daleko neizvesnije.

Najbolja igračica Srbije Aleksandra Krunić bila je bolja od Pemre Ozgen, nakon dva sata borbe, i to pošto je izgubila prvi set - 3:6, 6:4, 6:2.

Krunićeva se na početku meča teško nosila sa 238. igračica sa WTA liste, ali je u nastavku ipak uspela da preokrene stanje stvari na terenu i slomi otpor gotovo 200 mesta slabije rivalke.

Srbiji posle dve ostvarene pobede u Batu, u petak sleduje poslednji meč u grupi, sa Hrvatskom.

Pobednici dve grupe u Batu sastaće se međusobno, a onda će se boriti za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, zajedno sa najboljom selekcijom iz grupe koja se takmiči u poljskom gradu Zjelona Gora, a koju čine Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Duel za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar