Акција "Печат": Ухапшено 9 лица

У оквиру оперативне акције кодног назива “Печат”, СИПА лишила слободе 9 лица.

Босна и Херцеговина 07.02.2019 | 14:43
Акција "Печат": Ухапшено 9 лица
Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а РС, МУП-а Унско-санског кантона и Полиције Брчко дистрикта, од раних јутарњих сати проводе оперативну акцију кодног назива „ПЕЧАТ“ у оквиру које је слободе лишено девет лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Удруживање ради чињења кривичних дјела“ из члана 340. КЗ ФБиХ, у вези са кривичним дјелом „Кривотворење исправе“ из члана 373. КЗ ФБиХ, став (2) а у вези са чланом 31. КЗ ФБиХ ''Саучесништво''.

Приликом реализације оперативне акције извршени су претреси на осам локација на подручју Велике Кладуше, Цазина, Бужима, Новог Града, Козарске Дубице, Приједора, Бања Луке,и Брчко дистрикта БиХ, и до сада је привремено одузето више мобилних телефона са СИМ картицама, лаптоп, диплома о завршеном школовању, свједочанстава о завршеним разредима средње стручне спреме и друга документација за коју се сумња да је кривотворена, те други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Након извшене криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе ће у законском року бити предата у даљу надлежност Тужилаштву Унско-санског кантона, уз чију су координацију горе наведене активности изведене, наведено је из СИПА-е. 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дрот

07.02.2019 13:47

Како каже онај дрот у вицу "Моја диплома није лажна, ја сам је поштено платио.... Једино ако ме онај зајебо'..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

07.02.2019 14:32

то дрзавни проблем број 1.сви знају да вец годинама се купују дипломе сад тобозе хапсе.а скоро це година дана убице давида слободно се крецу а кретат це се док су зиви.то никога не интересује

Name

јако

07.02.2019 14:24

немој да се уморите од те васе радне акције,ко зна колико вас из те сипе има такве дипломе.Боље не отварајте пандорину кутију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

07.02.2019 14:24

Свако зна у својој средини ко је ко, мали је ово простор за манипулацију. Уосталом погледајте писменост тих факултетлија и све вам је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

07.02.2019 16:23

Барем 30 % полицијских слузбеника СИПЕ има дипломе приватних факултета нелегално стецених. А 50% истих тих полицијских слузбеника није писмено. СИПА треба кренути од Замјеника директора па нанизе да провјери Дипломе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геније

07.02.2019 20:29

Таксисте натјерала држава да купе дипломе из широког бријега. Тако и медицинске сестре . Злоо, заврши медицинску школу за 2 мијесеца и почне радити у лабораторији . Ама куд ово води , само паре може све. А зворник је избацио више медецински сестара за годину дана (лажне дипломе ) него зворницка медицинска школа за све године рада

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

07.02.2019 20:38

занимљива ми ова имена ових акција,могу мислити кад сједну на састанак њих 5 и два сата се договарају о имену акције да буде што звучније.чуј ПЕЧАТ.

ОДГОВОРИТЕ