Фед куп: Опет Јоровић за предност Србије!

Јоровићева опет донела предност Србији! Тенисерке Србије воде 1-0 у другом мечу И групе Евро-афричке зоне Фед купа против Турске, у британском граду Бату.  

Тенис 07.02.2019 | 14:15
Фед куп: Опет Јоровић за предност Србије!
Србији је као и дан раније против Грузије вођство донела Ивана Јоровић, убедљивом победом над Каглу Бујукакчај са 6:2, 6:3.

Јоровићева је Туркињи дозволила само један брејк на старту другог сета, али је с лакоћом одузимала њен сервис па је за мање од сат и по забележила тријумф.

У другом мечу у појединачној конкуренцији играће Александра Крунић после Пемре Озген, тренутно 238. на WТА листи. Ако Крунићева победи неће се играти дубл. 

Србија је првог дана савладала Грузију 2-1, а у петак српски тим игра трећи меч у групи против Хрватске. 

Победник групе пласираће се у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године, а он је на програму 20. и 21. априла.

Србија граби напред…

Тенисерке Србије после успешно одрађеног посла против Грузије у првој рунди такмичења у Бату у И групи Евро-афричке зоне Фед купа, истим стопама кренуле су и против другог ривала - Турске.

Опет је почетну предност Србији донела Ивана Јоровић.

Она је у првом дуелу савладала Каглу Бујукакчај, и то убедљиво у два сета - 6:2, 6:3.

Јоровићева је ривалки преспустила само један брејк, на почетку другог сета, док је она направила четири и за нешто мање од сат и по времена обезбедила Србији сигуран старт на другом дуелу у британском граду Бату.

Други сингл дана игра Александра Крунић, која се није осећала најбоље у среду, а ривалка јој је Пемра Озген, тренутно 238. играчица са WТА листе.

Уколико и Александра заврши дуел победом, неће се играти дубл.

Србија је резултатом 2:0 савладала Грузију првог дана такмичења, а у петак јој следује последњи меч у групи, са Хрватском.

Победници две групе у Бату састаће се међусобно, а онда ће се борити за пласман у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године, заједно са најбољом селекцијом из групе која се такмичи у пољском граду Зјелона Гора, а коју чине Пољска, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска.

Дуел за пласман у бараж Светске групе Б на програму је 20. и 21. априла.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар