Fed kup: Opet Jorović za prednost Srbije!

Jorovićeva opet donela prednost Srbiji! Teniserke Srbije vode 1-0 u drugom meču I grupe Evro-afričke zone Fed kupa protiv Turske, u britanskom gradu Batu.  

Tenis 07.02.2019 | 14:15
Fed kup: Opet Jorović za prednost Srbije!
Srbiji je kao i dan ranije protiv Gruzije vođstvo donela Ivana Jorović, ubedljivom pobedom nad Kaglu Bujukakčaj sa 6:2, 6:3.

Jorovićeva je Turkinji dozvolila samo jedan brejk na startu drugog seta, ali je s lakoćom oduzimala njen servis pa je za manje od sat i po zabeležila trijumf.

U drugom meču u pojedinačnoj konkurenciji igraće Aleksandra Krunić posle Pemre Ozgen, trenutno 238. na WTA listi. Ako Krunićeva pobedi neće se igrati dubl. 

Srbija je prvog dana savladala Gruziju 2-1, a u petak srpski tim igra treći meč u grupi protiv Hrvatske. 

Pobednik grupe plasiraće se u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, a on je na programu 20. i 21. aprila.

Srbija grabi napred…

Teniserke Srbije posle uspešno odrađenog posla protiv Gruzije u prvoj rundi takmičenja u Batu u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa, istim stopama krenule su i protiv drugog rivala - Turske.

Opet je početnu prednost Srbiji donela Ivana Jorović.

Ona je u prvom duelu savladala Kaglu Bujukakčaj, i to ubedljivo u dva seta - 6:2, 6:3.

Jorovićeva je rivalki prespustila samo jedan brejk, na početku drugog seta, dok je ona napravila četiri i za nešto manje od sat i po vremena obezbedila Srbiji siguran start na drugom duelu u britanskom gradu Batu.

Drugi singl dana igra Aleksandra Krunić, koja se nije osećala najbolje u sredu, a rivalka joj je Pemra Ozgen, trenutno 238. igračica sa WTA liste.

Ukoliko i Aleksandra završi duel pobedom, neće se igrati dubl.

Srbija je rezultatom 2:0 savladala Gruziju prvog dana takmičenja, a u petak joj sleduje poslednji meč u grupi, sa Hrvatskom.

Pobednici dve grupe u Batu sastaće se međusobno, a onda će se boriti za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine, zajedno sa najboljom selekcijom iz grupe koja se takmiči u poljskom gradu Zjelona Gora, a koju čine Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska.

Duel za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar