Крај пословања, радници без права

ЈЗУ Апотека “Семберија” ушла је у процес ликвидације. Седам радника остаје без измирених обавеза.  Остала је још једна шанса, а то је парнични поступак – речено је на рочишту у Привредном суду у Бијељини.

Република Српска 07.02.2019 | 13:25
Крај пословања, радници без права
Од лидера до губиташа. Апотека "Семберија" ушла је у процес ликвидације.

“Закључено је да је прихваћена ликвидација ЈЗУ Апотека `Семберија`, али прије тога треба рећи да је стратешки партнер прихватио све обавезе и сва потраживања и све раднике. Нажалост, њих седам остало је без посла, али је 31 радник задржао радно мјесто.

Обично, како пракса налаже, кад предузеће иде у ликвидацију, сви остају без посла, али по мом мишљењу, овај пут је Скупштина града одабрала доброг стратешког партнера”, рекао је ликвидациони управник Дане Катанић.

Нови стратешки партнер обио се о главу старим радницима. Њих седам, путем поште је обавијештено да више није дио колектива. Огорчени, нису хтјели пред камеру, али су истакли да су преварени и изиграни.

"Радили смо осам мјесеци за плату умањену 25 процената, то и тражимо да нам се исплати", категорични су радници.

Али из предузећа "Вивамедиц" из Козлука, који се обавезао да ће наредних 15 година да управља апотеком, наводе да уговор није прекршен и да је све урађено у складу са законом.

“Свима им је исплаћено уредно и отпремнина, имамо доказе. Остављена им је могућност да покрену парницу, ако се докаже да им је Апотека `Семберија` остала дужна, моја обавеза је да то измирим”, изјавио је Владимир Митић, власник и директор “Вивамедиц” из Козлука.

Иако се апотекарска дјелатност показала као веома профитабилна, Апотека "Семберија", која је радила на најбољим локацијама у граду, дуги низ година пословала је са губицима који су достигли пет и по милиона марака. Чије је одговорност, то још није утврђено.



(БН ТВ)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Ре

07.02.2019 12:37

Пропаст ! Пропаст !! На сваком нивоу осим онима на будзету . Гдје све ово води? Нема производње нема ни новца. Само услуге и кредити ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

07.02.2019 13:34

Харач Рајо! Харач. Кредита не видјесмо давно.

Name

ббб

07.02.2019 14:22

...све лијекове попили

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

07.02.2019 14:59

Нека се захвале Наталији и Мићи за пропаст апотеке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

07.02.2019 15:18

Ово се зове намјерно униставање са неким циљем, убиједјењем или неком некаквом директивом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

07.02.2019 16:58

Још једна "успјешна" приватизација зградоначелника Миће Мићића. Он чега се дохвати то мора пропасти. Апотека Семберија је држала више од трећине промета у Семберији и позитивно пословала. Лошим кадрирањем је доведена у пропаст и продата у бесцијење. Још један "успјешан" пословни потез Миће Мићића. Важно је да је приватник преузео локације и тржиште у Семберији. Следећа на списку за пропадање и распродају је Бања Дворови. Тамо је Мићин "успјешни" Кадар Мишо Зекић. Он гдје прође ту ни коров више не расте. Има велико искуство у разваљивању Бијељенских предузећа од Штампарије па на даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмер

07.02.2019 18:00

Исто је урађено и са ,,општинском,,апотеком у Лопарама -само продају а новца нигде !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којциновац

07.02.2019 19:00

Наталија Периц је милионе покрала на рацун апотеке.Срам је било,станови у Београду ,Новом Саду,Бецу ,Бијељини.Кцерке као да су сисле са модне писте,путују гдје стигну.Наталији хитно да се испита поријекло имовине јер у Којциновцу није имала ниста од имовине.

Name

Семберија

07.02.2019 19:02

Треба и тог Митица провјерити,одаклен му паре да све дрзавне апотеке купује.Сумљиво је .

Name

Фф

07.02.2019 19:50

СВАСТА.СВАСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суф

07.02.2019 19:52

МИЦИЦУ.НАДЈИ.ПОСО.ЗА.СЕДАМ.ПОВРИЈЕДЈЕНИ.РАДНИКА.КОЈИ.СУ.ОСТАЛИ.БЕЗ.ПОСЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

07.02.2019 20:30

Да има у овој дрзави закона ови радници би били врацени на посао, уредно им биле исплацене све плате за период који нису радили а нови власник и одговорни за пропаст апотека били санкционисани. Какав је то суд да казе радницима да није надлезан и да теазе права кроз приватну парницу?

ОДГОВОРИТЕ