Kraj poslovanja, radnici bez prava

JZU Apoteka “Semberija” ušla je u proces likvidacije. Sedam radnika ostaje bez izmirenih obaveza.  Ostala je još jedna šansa, a to je parnični postupak – rečeno je na ročištu u Privrednom sudu u Bijeljini.

Republika Srpska 07.02.2019 | 13:25
Kraj poslovanja, radnici bez prava
Od lidera do gubitaša. Apoteka "Semberija" ušla je u proces likvidacije.

“Zaključeno je da je prihvaćena likvidacija JZU Apoteka `Semberija`, ali prije toga treba reći da je strateški partner prihvatio sve obaveze i sva potraživanja i sve radnike. Nažalost, njih sedam ostalo je bez posla, ali je 31 radnik zadržao radno mjesto.

Obično, kako praksa nalaže, kad preduzeće ide u likvidaciju, svi ostaju bez posla, ali po mom mišljenju, ovaj put je Skupština grada odabrala dobrog strateškog partnera”, rekao je likvidacioni upravnik Dane Katanić.

Novi strateški partner obio se o glavu starim radnicima. Njih sedam, putem pošte je obaviješteno da više nije dio kolektiva. Ogorčeni, nisu htjeli pred kameru, ali su istakli da su prevareni i izigrani.

"Radili smo osam mjeseci za platu umanjenu 25 procenata, to i tražimo da nam se isplati", kategorični su radnici.

Ali iz preduzeća "Vivamedic" iz Kozluka, koji se obavezao da će narednih 15 godina da upravlja apotekom, navode da ugovor nije prekršen i da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

“Svima im je isplaćeno uredno i otpremnina, imamo dokaze. Ostavljena im je mogućnost da pokrenu parnicu, ako se dokaže da im je Apoteka `Semberija` ostala dužna, moja obaveza je da to izmirim”, izjavio je Vladimir Mitić, vlasnik i direktor “Vivamedic” iz Kozluka.

Iako se apotekarska djelatnost pokazala kao veoma profitabilna, Apoteka "Semberija", koja je radila na najboljim lokacijama u gradu, dugi niz godina poslovala je sa gubicima koji su dostigli pet i po miliona maraka. Čije je odgovornost, to još nije utvrđeno.



(BN TV)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Re

07.02.2019 12:37

Propast ! Propast !! Na svakom nivou osim onima na budzetu . Gdje sve ovo vodi? Nema proizvodnje nema ni novca. Samo usluge i krediti ..

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

07.02.2019 13:34

Harač Rajo! Harač. Kredita ne vidjesmo davno.

Name

ббб

07.02.2019 14:22

...све лијекове попили

ODGOVORITE
Name

xx

07.02.2019 14:59

Neka se zahvale Nataliji i Mići za propast apoteke.

ODGOVORITE
Name

Direkt

07.02.2019 15:18

Ovo se zove namjerno unistavanje sa nekim ciljem, ubijedjenjem ili nekom nekakvom direktivom.

ODGOVORITE
Name

Semberko

07.02.2019 16:58

Još jedna "uspješna" privatizacija zgradonačelnika Miće Mićića. On čega se dohvati to mora propasti. Apoteka Semberija je držala više od trećine prometa u Semberiji i pozitivno poslovala. Lošim kadriranjem je dovedena u propast i prodata u bescijenje. Još jedan "uspješan" poslovni potez Miće Mićića. Važno je da je privatnik preuzeo lokacije i tržište u Semberiji. Sledeća na spisku za propadanje i rasprodaju je Banja Dvorovi. Tamo je Mićin "uspješni" Kadar Mišo Zekić. On gdje prođe tu ni korov više ne raste. Ima veliko iskustvo u razvaljivanju Bijeljenskih preduzeća od Štamparije pa na dalje.

ODGOVORITE
Name

kmer

07.02.2019 18:00

Isto je urađeno i sa ,,opštinskom,,apotekom u Loparama -samo prodaju a novca nigde !

ODGOVORITE
Name

Kojcinovac

07.02.2019 19:00

Natalija Peric je milione pokrala na racun apoteke.Sram je bilo,stanovi u Beogradu ,Novom Sadu,Becu ,Bijeljini.Kcerke kao da su sisle sa modne piste,putuju gdje stignu.Nataliji hitno da se ispita porijeklo imovine jer u Kojcinovcu nije imala nista od imovine.

Name

Semberija

07.02.2019 19:02

Treba i tog Mitica provjeriti,odaklen mu pare da sve drzavne apoteke kupuje.Sumljivo je .

Name

Ff

07.02.2019 19:50

SVASTA.SVASTA

ODGOVORITE
Name

Suf

07.02.2019 19:52

MICICU.NADJI.POSO.ZA.SEDAM.POVRIJEDJENI.RADNIKA.KOJI.SU.OSTALI.BEZ.POSLA

ODGOVORITE
Name

Realno

07.02.2019 20:30

Da ima u ovoj drzavi zakona ovi radnici bi bili vraceni na posao, uredno im bile isplacene sve plate za period koji nisu radili a novi vlasnik i odgovorni za propast apoteka bili sankcionisani. Kakav je to sud da kaze radnicima da nije nadlezan i da teaze prava kroz privatnu parnicu?

ODGOVORITE