Калкулације Партизана пред плеј-оф...

Будућност у Београду је кључ! А црно-беле чека и вечити дерби!

Кошарка 07.02.2019 | 22:45
Калкулације Партизана пред плеј-оф...
Улазимо у завршницу лигашког дела АБА лиге. За сада је прилично јасно да ће у плеј-офу играти Црвена звезда, Будућност, Цедевита и Партизан. Такође, јасно је да ће Црвена звезда с првог места у плеј-оф јер до сада има скор 17-1. Само преостаје да се Будућност, Цедевита и Партизан распореде у преостала три места.

Мега је на скору 9-9 и са слабијим међусобним скором од црно-белих тако да је јако тешко очекивати да овај тим може да направи изненађење и убаци се испред екипе Андрее Тринкијерија.

Дакле, поставља се питање ко ће бити други, трећи и четврти?

У овом моменту су иза Звезде Будућност и Цедевита са скором 13-5, док је Партизан на 12-6. Уколико су две екипе поравнате са бројем победа, гледа се међусобни скор. Партизан има слабији међусобни скор од Цедевите што значи да црно-бели морају да имају једну победу више да би били испред екипе из Загреба.

Што се тиче односа Партизана и Будућности, Плави су добили први овогодишњи сусрет у Подгорици са 75:71, што значи да ће Партизан тражити победу с пет или више поена предности. Меч Партизана и Будућности заказан је за недељу од 19 часова. И то ће бити Партизанов кључ за неку већу позицију од четвртог места.

Црно-бели после испадања из Еврокупа могу максимално да се фокусирају на ову утакмицу. После ње Партизану следи Куп Радивоја Кораћа, али меч са Подгоричанима може умногоме да одреди са које ће позиције Партизан у плеј-оф.

Гледајући распоред до краја лигашког дела, Партизан има тежи задатак јер га чека и гостовање Црвеној звезди и ФМП-у, док је после Пионира једино гостовање Плавих Мега Бемаксу и то може да буде тежи дуел за екипу Јасмина Репеше. Плави поред тога дочекују Задар и Цибону у последњем колу у Морачи.

Гледајући распоред, делује да Цедевита има најлакши посао пошто дочекујеФМП и Морнар, а гостује Крки и Олимпији које се боре за опстанак. Мада, треба рећи да то зна некада да буде мач с две оштрице. Сокићи би требало да киксну два пута, а Партизан да добије све четири утакмице да би био испред хрватског тима. Тешко изводљиво.

Реалније је да Партизан “нападне” Будућност, победа над Плавима с довољном разликом, као и у свим мечевима до краја лигашког дела, донела би црно-белима вероватно трећу позицију и судар с Цедевитом у полуфиналу, а не са првопласираном Звездом. Наравно, може да дође и до прављења различитих “кругова” између Партизана, Будућности и Цедевите, али о том-потом.

Будућност је приоритет Партизана у овом моменту. После тог дуела ће многе ствари бити јасније. За почетак, Партизану је потребан тријумф од пет или више поена разлике.

ПАРТИЗАН

10. фебруар: ПАРТИЗАН - БУДУЋНОСТ
2. март: Црвена звезда - ПАРТИЗАН
9. март: ПАРТИЗАН - Игокеа
16. март: ФМП - ПАРТИЗАН

БУДУЋНОСТ

10. фебруар: ПАРТИЗАН - БУДУЋНОСТ
4. март: БУДУЋНОСТ - Задар
11. март: Мега Бемакс - БУДУЋНОСТ
17. март: БУДУЋНОСТ - Цибона

ЦЕДЕВИТА

10. фебруар: ЦЕДЕВИТА - ФМП
2. март: Крка - ЦЕДЕВИТА
10. март: Олимпија - ЦЕДЕВИТА
15. март: ЦЕДЕВИТА - Морнар

* Из правилника АБА лиге

Према правилнику АБА лиге, ако две екипе имају исти број победа гледа се међусобни скор. Ако су и у томе екипе изједначене, гледа се кош разлика у међусобном окршају. Ако су екипе и у томе изједначене, гледаће се кош-разлика у целој сезони. Ако су екипе и у томе изједначене, гледаће се број постигнутих кошева у сезони.

Ако су бодовно изједначене више од две екипе, редослед ће се направити зависно од броја победа у међусобним утакмицама изједначених екипа. У случају да се ради о истом броју међусобних победа појединих екипе (али не свих), редослед ће бити направљен у односу на победе у међусобним одиграним утамицама. Ова процедура ће се понаваљати док се употпуности не реши изједначење.

У случају да се ради о истом броју међусобних победа, редослед ће бити направљен зависно од кош-разлике из међусобних утакмица изједначених екипа.

Уколико претходно наведе процедуе не разреше изједначену ситуацију, редослед ће бити направљен зависно од укупне кош разлике у тој такмичарској сезони. А у случају изједначене укупне кош-разлике, боље пласирана екипа ће бити она с више укупних постигнутих кошева у сезони.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар