Партизан ће се баш обрадовати овоме!

Ненад Ђокић се повукао из суђења! Разлоге није навео. . .  Судија који је признао Боаћијев гол завршио каријеру! Српски фудбалски судија Ненад Ђокић неочекивано је завршио професионалну каријеру после 22 године.

Фудбал 07.02.2019 | 21:10
Партизан ће се баш обрадовати овоме!
Радују се у Партизану: Ненад Ђокић оставља пиштаљку! Арбитар Ненад Ђокић донео је одлуку пред наставак пролећног дела Суперлиге да прекине судијску каријеру!

На овакву одлуку арбитра из Ужица вероватно је утицало то што је недавно остао без лиценце ФИФА.

"Поштовани, обавештавам вас да сам донео одлуку о завршетку каријере. Хвала на свему и спортски поздрав". стоји у допису судије Ђокића Судијској комисији ФСС, коју је пренео Спортски журнал. 

Ђокић је био у центру пажње ове сезоне због одлуке у 158. "вечитом" дербију на којем је био помоћни судија. 

Ђокић је сигнализирао главном арбитру Данилу Грујићу да је лопта после шута Ричмонда Боаћија прешла гол линију, чиме је Црвена звезда изједначила и освојила бод против Партизана.

Не могу ни сам да избројим колико сам увредљивих и претећих порука добио. Не плашим се никога и само из тог разлога се нисам обраћао полицији. Ако науде мени и мојој породици, држава нека ради свој посао, а мене ће имати ко да освети", рекао је Ђокић након дербија.

Иако је био један од тек шесторице главних судија са "елитне листе" у Суперлиги, то није био једини пут да је Ђокић својим одлукама подигао прашину у српском фудбалу.

Тако је у мају 2016. искључио тренера Црвене звезде Миодрага Божовића у дербију са Војводином (3:1) јер му је током једног протеста добацио: "Шта то свираш, коњу један?", а с обзиром да се утакмица играла пред празним трибинама сви су јасно чули.

После утакмице су имали физички обрачун у тунелу "Рајка Митића", а Божовић је том приликом наводно ударио Ђокићу "ћушку" и ухватио за врат док је "покушавао нешто да му објасни", како је судија написао касније у записнику са меча.