Partizan će se baš obradovati ovome!

Nenad Đokić se povukao iz suđenja! Razloge nije naveo. . .  Sudija koji je priznao Boaćijev gol završio karijeru! Srpski fudbalski sudija Nenad Đokić neočekivano je završio profesionalnu karijeru posle 22 godine.

Fudbal 07.02.2019 | 21:10
Partizan će se baš obradovati ovome!
Raduju se u Partizanu: Nenad Đokić ostavlja pištaljku! Arbitar Nenad Đokić doneo je odluku pred nastavak prolećnog dela Superlige da prekine sudijsku karijeru!

Na ovakvu odluku arbitra iz Užica verovatno je uticalo to što je nedavno ostao bez licence FIFA.

"Poštovani, obaveštavam vas da sam doneo odluku o završetku karijere. Hvala na svemu i sportski pozdrav". stoji u dopisu sudije Đokića Sudijskoj komisiji FSS, koju je preneo Sportski žurnal. 

Đokić je bio u centru pažnje ove sezone zbog odluke u 158. "večitom" derbiju na kojem je bio pomoćni sudija. 

Đokić je signalizirao glavnom arbitru Danilu Grujiću da je lopta posle šuta Ričmonda Boaćija prešla gol liniju, čime je Crvena zvezda izjednačila i osvojila bod protiv Partizana.

Ne mogu ni sam da izbrojim koliko sam uvredljivih i pretećih poruka dobio. Ne plašim se nikoga i samo iz tog razloga se nisam obraćao policiji. Ako naude meni i mojoj porodici, država neka radi svoj posao, a mene će imati ko da osveti", rekao je Đokić nakon derbija.

Iako je bio jedan od tek šestorice glavnih sudija sa "elitne liste" u Superligi, to nije bio jedini put da je Đokić svojim odlukama podigao prašinu u srpskom fudbalu.

Tako je u maju 2016. isključio trenera Crvene zvezde Miodraga Božovića u derbiju sa Vojvodinom (3:1) jer mu je tokom jednog protesta dobacio: "Šta to sviraš, konju jedan?", a s obzirom da se utakmica igrala pred praznim tribinama svi su jasno čuli.

Posle utakmice su imali fizički obračun u tunelu "Rajka Mitića", a Božović je tom prilikom navodno udario Đokiću "ćušku" i uhvatio za vrat dok je "pokušavao nešto da mu objasni", kako je sudija napisao kasnije u zapisniku sa meča.



Grom iz vedra neba. Ili možda nije... U svakom slučaju, jedan od najpoznatijih srpskih arbitara, Užičanin Nenad Đokić, odlučio je završi karijeru posle 22 godine aktivnog bavljenja suđenjem. U dopisu Sudijskoj komisiji koji je preneo Sportski žurnal on je naveo:

"Poštovani, obaveštavam vas da sam doneo odluku o završetku karijere. Hvala na svemu i sportski pozdrav". 

Đokić je zimus ostao bez FIFA značke i to bi mogao da bude jedan od presudnih razloga za odlazak u prevremenu penziju. On ipak nije detaljnije obrazlagao svoju odluku... Podsetimo, Nenad Đokić je već duži period u grupi najboljih srpskih arbitara, redovan u timu Milorada Mažića, učesnik prošlogodišnjeg finala Lige šampiona.

Navijači Partizana ne pamte ga po dobrom. Na prethodnom večitom derbiju signalizirao je glavnom sudiji Danilu Grujiću da je lopta posle udarca Ričmonda Boaćija prešla gol liniju. Taj "fantomski" pogodak sprečio je poraz Crvene zvezde i podigao veliku prašinu na srpskoj fudbalskoj sceni. Đokića ćemo pamtiti i po sukobu sa bivšim trenerom crveno-belih, Miodragom Božovićem...  

Uoči početka seminara za sudije Superlige u Staroj Pazovi neočekivano je stigla vest da je arbitar Nenad Đokić odlučio da završi karijeru.

On je nadležnima u Sudijskoj komisiji FSS dostavio kratak dopis u kojem ih obaveštava da posle 22 godine završava karijeru.

Nenad Đokić zimus je ostao bez FIFA znaka i to bi mogao da bude jedan od razloga što je doneo neočekivanu odluku da se povuče sa srpskih fudbalskih terena.

Đokić, rođen 1979. godine u Užicu, bio je internacionalni sudija i član elitne grupe arbitara Superlige, deo tima najboljeg sudije Milorada Mažića.  

On je sudio i nekoliko večitih derbija srpskog fudbala, uključujući i 158. po redu, odigran krajem septembra prošle godine, kada je kolegi Danilu Grujiću signalizirao da je Ričmond Boaći postigao gol za izjednačenje (1:1), iako je i dalje dilema da li je lopta tada prešla gol crtu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar