Пут је дугачак, само да не умремо на њему!

Пеп Гвардиола сумирао утиске после победе Манчестер Ситија над Евертоном (0:2). . .

Фудбал 07.02.2019 | 20:15
Пут је дугачак, само да не умремо на њему!
Манчестер Сити је у једном моменту био “готов”, али је успео да се врати. Искористио је киксеве Ливерпула, повезао победе над Арсеналом и Евертоном и ето га сада на првој позицији у Премијер лиги. Грађани и Редси имају исти број освојених бодова, с тим што тим Јиргена Клопа има утакмицу мање.

Пеп Гвардиола је упозорио Ливерпул да се спреми за трку и поручио да се Сити никада не предаје. Грађани су се вратили на врх табеле први пут од 7. децембра. А пре девет дана и после пораза од Њукасла све је било далеко мрачније по тим из Манчестера.

Игра против Евертона није била на највишем нивоу како Сити зна да одигра, али су Грађани головима Ајмерика Лапорта и Габријела Жезуса успели да дођу до непроцењиво важна три бода.

"Сада је много боље. Играли смо још једну утакмицу. Ово је најбоље што можемо. Реалност је да смо пре месец дана могли да заостајемо 10 бодова за Ливерпулом. Пре неколико дана смо могли да будемо седам бодова у заостатку. А сада смо на врху табеле. То је најбољи савет, лекција је - никада немој да се предаш. Ово је лекција за све спортисте. Покушај да добијеш утакмице зато што живот може да се промени у секунди", рекао је Гвардиола после утакмице.

Наравно, већ су почеле да се играју психолошке игре, а по свему судећи Ливерпул за сада извлачи дебљи крај јер плаћа данак чињеници да није био шампион од 1990. године.

"Не знам шта мисле у Ливерпулу. Постоји много кандидата за титулу, наравно. Има ривала, ту су. Има много утакмица. Свака је тешка. Знали смо да ће бити тешко. Имамо већ много утакмица у ногама, а немамо слободних дана”, каже Пеп.

Види се по његовим речима да је екипа била у паду, али да се изборила са свим изазовима до сада.

"Били смо у ситуацији да смо шампиони, а да смо могли да се предамо. То се ипак није догодило. Играли смо невероватну утакмицу против Ливерпула. Ови играчи су показали невероватну жељу и игру у последње две године. Како могу да их доводим у питање?".

Сити има велико оптерећење густог распореда. Зато Гвардиола мора да има широку ротацију и да води жестоко рачуна о томе.

"Не знам колико ћемо далеко стићи. Можда умремо на путу. Али, трудићемо се. Обично сам слушао шта су старији менаџери као што су Сер Алекс Фергусон и Рафа Бенитез говорили о распореду, али се никада ништа није догађало. Када сам стигао у Сити схватио сам да је ситуација таква да ће нам бити много лакше када бисмо играли једно такмичење, али када играш четири мораш да се адаптираш. Тако да када нам Премијер лига каже када нам је утакмица, ми узмемо аутобус и одемо на утакмицу".

Следећи изазов за Сити у Премијер лиги је - Челси.

"Лидери смо. Има још 12 утакмица до краја, много је бодова у оптицају. Почели смо добро. Против Арсенала и сада Евертона. Али, сада нам стиже велики, велики тест. Велики циљ. Челси је изванредан тим који има седам дана да се спреми. Морамо и ми да се спремимо добро. То је финале за нас. Ако узмемо те бодове биће то велики корак унапред. Нисмо одиграли против Евертона тако добро као што смо очекивали, али на Гудисону је увек тешко Манчестер Ситију", рекао је Гвардиола.



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар