Put je dugačak, samo da ne umremo na njemu!

Pep Gvardiola sumirao utiske posle pobede Mančester Sitija nad Evertonom (0:2). . .

Fudbal 07.02.2019 | 20:15
Put je dugačak, samo da ne umremo na njemu!
Mančester Siti je u jednom momentu bio “gotov”, ali je uspeo da se vrati. Iskoristio je kikseve Liverpula, povezao pobede nad Arsenalom i Evertonom i eto ga sada na prvoj poziciji u Premijer ligi. Građani i Redsi imaju isti broj osvojenih bodova, s tim što tim Jirgena Klopa ima utakmicu manje.

Pep Gvardiola je upozorio Liverpul da se spremi za trku i poručio da se Siti nikada ne predaje. Građani su se vratili na vrh tabele prvi put od 7. decembra. A pre devet dana i posle poraza od Njukasla sve je bilo daleko mračnije po tim iz Mančestera.

Igra protiv Evertona nije bila na najvišem nivou kako Siti zna da odigra, ali su Građani golovima Ajmerika Laporta i Gabrijela Žezusa uspeli da dođu do neprocenjivo važna tri boda.

"Sada je mnogo bolje. Igrali smo još jednu utakmicu. Ovo je najbolje što možemo. Realnost je da smo pre mesec dana mogli da zaostajemo 10 bodova za Liverpulom. Pre nekoliko dana smo mogli da budemo sedam bodova u zaostatku. A sada smo na vrhu tabele. To je najbolji savet, lekcija je - nikada nemoj da se predaš. Ovo je lekcija za sve sportiste. Pokušaj da dobiješ utakmice zato što život može da se promeni u sekundi", rekao je Gvardiola posle utakmice.

Naravno, već su počele da se igraju psihološke igre, a po svemu sudeći Liverpul za sada izvlači deblji kraj jer plaća danak činjenici da nije bio šampion od 1990. godine.

"Ne znam šta misle u Liverpulu. Postoji mnogo kandidata za titulu, naravno. Ima rivala, tu su. Ima mnogo utakmica. Svaka je teška. Znali smo da će biti teško. Imamo već mnogo utakmica u nogama, a nemamo slobodnih dana”, kaže Pep.

Vidi se po njegovim rečima da je ekipa bila u padu, ali da se izborila sa svim izazovima do sada.

"Bili smo u situaciji da smo šampioni, a da smo mogli da se predamo. To se ipak nije dogodilo. Igrali smo neverovatnu utakmicu protiv Liverpula. Ovi igrači su pokazali neverovatnu želju i igru u poslednje dve godine. Kako mogu da ih dovodim u pitanje?".

Siti ima veliko opterećenje gustog rasporeda. Zato Gvardiola mora da ima široku rotaciju i da vodi žestoko računa o tome.

"Ne znam koliko ćemo daleko stići. Možda umremo na putu. Ali, trudićemo se. Obično sam slušao šta su stariji menadžeri kao što su Ser Aleks Ferguson i Rafa Benitez govorili o rasporedu, ali se nikada ništa nije događalo. Kada sam stigao u Siti shvatio sam da je situacija takva da će nam biti mnogo lakše kada bismo igrali jedno takmičenje, ali kada igraš četiri moraš da se adaptiraš. Tako da kada nam Premijer liga kaže kada nam je utakmica, mi uzmemo autobus i odemo na utakmicu".

Sledeći izazov za Siti u Premijer ligi je - Čelsi.

"Lideri smo. Ima još 12 utakmica do kraja, mnogo je bodova u opticaju. Počeli smo dobro. Protiv Arsenala i sada Evertona. Ali, sada nam stiže veliki, veliki test. Veliki cilj. Čelsi je izvanredan tim koji ima sedam dana da se spremi. Moramo i mi da se spremimo dobro. To je finale za nas. Ako uzmemo te bodove biće to veliki korak unapred. Nismo odigrali protiv Evertona tako dobro kao što smo očekivali, ali na Gudisonu je uvek teško Mančester Sitiju", rekao je Gvardiola.



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar