Афера "Коверта": Преузео кривицу

Бивши градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић је, на саслушању у Специјалном државном тужилаштву, на себе преузео кривицу у предмету "коверта", због чега су у Тужилаштву оцијенили да нема потребе за саслушање предсједника ДПС-а Мила Ђукановића, иако га је предсједник Атлас групе Душко Кнежевић директно означио као особу са којом се договарао о предаји спорног новца, преноси "Дан".

Регион 07.02.2019 | 10:28
Афера "Коверта": Преузео кривицу
Стијеповић је саслушан у Тужилаштву због снимка који је 12. јануара објелоданио Кнежевић, а на којем се види да тај високи функционер ДПС-а од њега преузима коверту са 97.500 евра.

Стијеповић је одрично одговорио на питање тужиоца да ли је са Ђукановићем договарао да преузме новац од Кнежевића.

Он је на саслушању тврдио да му је Кнежевић дао новац који је претходно конвертовао у евре за потребе теренске кампање у Зети.

Његову причу потврдило је и 19 активиста ДПС-а којима је бивши градоначелник дао новац, а који су такође саслушани пред специјалним тужиоцем.

У Тужилаштву су, због оваквих исказа, оцијенили да нема потребе за саслушање Ђукановића, наводећи да ће, у зависности од доказа, процијенити да ли ће саслушати актуелног предсједника државе поводом Кнежевићеве изјаве да посједује снимке како њему лично даје новац за финансирање изборне кампање Демократске партије социјалиста.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мирослав

07.02.2019 10:53

Зато цлуже ухљеби да прихвате кривицу за газду, нормално да ће рећи да дотични нема везе са тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако си нас, онда си увијек добар

07.02.2019 11:03

Дјукановиц је недодирљив, и стога нема потебе за његовим саслусањем. Уосталом, засто би га саслусавали, он је забога предсједник. Он није саслузаван ни у доба афера са сверцом цигарета. Напримјер економски струцњаци казу да је ЦГ у доба санкција могла само презивјети сверцом цигарета. Они даље казу, за вријеме санкција привреда скоро да уопсте није радила, али ипак су се исплацивале плате дтзавним слузбеницима, пензије и друга давања. Еконовисти даље казу да је овакав вид дрзавног сверца познат у Јузној Америци гдје су у слицним кризама дрзаве презивљавале од сверза дроге који је био у дрзавним рукама. Да Мило није приступио тамо гдје је приступио, он би био данас гоњен.

ОДГОВОРИТЕ