Afera "Koverta": Preuzeo krivicu

Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović je, na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu, na sebe preuzeo krivicu u predmetu "koverta", zbog čega su u Tužilaštvu ocijenili da nema potrebe za saslušanje predsjednika DPS-a Mila Đukanovića, iako ga je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević direktno označio kao osobu sa kojom se dogovarao o predaji spornog novca, prenosi "Dan".

Region 07.02.2019 | 10:28
Afera "Koverta": Preuzeo krivicu
Stijepović je saslušan u Tužilaštvu zbog snimka koji je 12. januara objelodanio Knežević, a na kojem se vidi da taj visoki funkcioner DPS-a od njega preuzima kovertu sa 97.500 evra.

Stijepović je odrično odgovorio na pitanje tužioca da li je sa Đukanovićem dogovarao da preuzme novac od Kneževića.

On je na saslušanju tvrdio da mu je Knežević dao novac koji je prethodno konvertovao u evre za potrebe terenske kampanje u Zeti.

Njegovu priču potvrdilo je i 19 aktivista DPS-a kojima je bivši gradonačelnik dao novac, a koji su takođe saslušani pred specijalnim tužiocem.

U Tužilaštvu su, zbog ovakvih iskaza, ocijenili da nema potrebe za saslušanje Đukanovića, navodeći da će, u zavisnosti od dokaza, procijeniti da li će saslušati aktuelnog predsjednika države povodom Kneževićeve izjave da posjeduje snimke kako njemu lično daje novac za finansiranje izborne kampanje Demokratske partije socijalista.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Мирослав

07.02.2019 10:53

Зато cлуже ухљеби да прихвате кривицу за газду, нормално да ће рећи да дотични нема везе са тим.

ODGOVORITE
Name

Ako si nas, onda si uvijek dobar

07.02.2019 11:03

Djukanovic je nedodirljiv, i stoga nema potebe za njegovim saslusanjem. Uostalom, zasto bi ga saslusavali, on je zaboga predsjednik. On nije sasluzavan ni u doba afera sa svercom cigareta. Naprimjer ekonomski strucnjaci kazu da je CG u doba sankcija mogla samo prezivjeti svercom cigareta. Oni dalje kazu, za vrijeme sankcija privreda skoro da uopste nije radila, ali ipak su se isplacivale plate dtzavnim sluzbenicima, penzije i druga davanja. Ekonovisti dalje kazu da je ovakav vid drzavnog sverca poznat u Juznoj Americi gdje su u slicnim krizama drzave prezivljavale od sverza droge koji je bio u drzavnim rukama. Da Milo nije pristupio tamo gdje je pristupio, on bi bio danas gonjen.

ODGOVORITE