Џејмс о лицемјерним клубовима...

А кад играч тражи трејд он је себичан? Звезда Лос Анђелес Лејкерса је критиковала лицемерне клубове због двоструких аршина када су у питању трејдови.  Само у НБА лиги: Играо три четвртине, па му рекли да је трејдован?! Леброн побеснео због лицемера! Харисон Барнс иде у Сакраменто!

Кошарка 07.02.2019 | 18:15
Џејмс о лицемјерним клубовима...
Барнс је неочекивано прешао из Тексаса у Калифорнију усред утакмице коју је играо његов тим.

"Претпостављам да је то у реду јер су морали да ураде оно што је најбоље за франшизу, зар не? Трејдовали су овог човека буквално док је играо утакмици у није имао идеју. Небитно је ко га је трејдовао јер је то посао и радиш оно што мислиш да је најбоље. Само се надам да ће ово донети промене. Јер када играч жели да буде трејдован или напусти франзишу онда је себичан/незахвалан, а када те они трејдују, отпусте, избаце и слично онда је то најбоље за њих. Искрено, ја сам ОК, заиста. Само кажем", написао је Џејмс на Инстаграму.

Десет поена за три четвртине и исписница пред почетак последње деонице?! Само у НБА лиги. Харисон Барнсје сазнао да иде у Сакраменто још док је трајала утакмица у којој је његов Далас савладао Шарлот са 99:93?!

Безосећајан потез Маверикса очекивано је наишао на жестоку реакцију јавности, пре свих самих кошаркаша. Не због тога што се клуб ратосиљао Барнса – а најбољи стрелаца Даласа у последње две сезоне је у Калифорнију отишао у замену за ветерана Зека Рендолфа и младог Џастина Џексона – већ због начина на који је то урађено.

И заиста, бизарно је изгледао пренос утакмице у тренутку када је крупан кадар на Барнсу, а испод његовог збуњеног лица док седи на клупи кајрон са натписом: “Харисон Барнс, према извештајима медија трејдован у Сакраменто за Џастина Џексона и Зек Рендолфа“.

“Ово стварно нисам видео. Током тренинга, у авиону, аутобус, све то да, то ми се дешавало. Али током утакмице? То још нисам видео“, збуњен је био и крилни играш Хорнетса Никола Батум.

Ни легендарни Дирк Новицки није остао имун. Он је посебно волео Барнса, увек хвалио његово понашање. И сада је морао. Признаје чувени Немац да сумња да би и сам задржао смиреност да се нашао у Барнсовојситуацији. Уосталом, Харисон је - кад је сазнао за трејд између треће и четвртине – изабрао да остане на клупи и бодри тада већ бивше саиграче до краја меча.

“Бољи је човек од мене“, рекао је Новицки.

Нико ипак није полудео колико Леброн Џејмс, који је на својој кожи осетио колико навијачи умеју да буду сурови према играчима кад изаберу да промене клуб. Са друге стране, клубови увек нађу оправдање.

“Да претпоставим да је ово сада кул зато што је то у најбољем интересу клуба, зар не? Трејдовали су човека буквално док је играо, није имао појма о овоме. Не буним се због тога што је трејдован, то је бизнис и све разумем, али само да променимо наратив и не причамо више да је играч себичан/незадовољан кад жели да иде док клубови увек раде у интересу тима. Само да будемо искрени“, написао је Џејмс на Инстраграму, а његову објаву лајковао је и Ентони Дејвис, који је већ данима прва тема НБА лиге пошто је затражио трансфер из Њу Ореланса.

Барнс је у Далас стигао из Голден Стејта 2016, а на крају ове сезоне моћи ће да бира да ли да уговор – сада са Сакраменто – продужи на још једну сезону која ће му донети нешто мање од 25.000.000 долара. План Сакрамента је да он ту остане што дуже, као уосталом и цела екипа. Најстарији играч Кингса сада је Немања Бјелица, који у мају слави 31. рођенда што говори о младости екипе. Приде, Сакраменто ће на лето имати још отприлике 21.000.000 у буџету за нове играче, односно око 45.000.000 ако Барнс оде.

Далас је пак ослободио простор у буџету за агресивне потезе на лето. За следећу сезону ће у буџету имати 30.000.000 долара слободних за нове играче, можда чак и целих 40.000.000 ако Двајт Пауел реши да иде. Подсетимо да су Мавси пред крај прелазног рока довели и Кристапса Порзингиса из Њујроак. У ствари, после ова два трејда само у Даласу је од стартера са почетка сезоне остао само Лука Дончић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар