Džejms o licemjernim klubovima...

A kad igrač traži trejd on je sebičan? Zvezda Los Anđeles Lejkersa je kritikovala licemerne klubove zbog dvostrukih aršina kada su u pitanju trejdovi.  Samo u NBA ligi: Igrao tri četvrtine, pa mu rekli da je trejdovan?! Lebron pobesneo zbog licemera! Harison Barns ide u Sakramento!

Košarka 07.02.2019 | 18:15
Džejms o licemjernim klubovima...
Barns je neočekivano prešao iz Teksasa u Kaliforniju usred utakmice koju je igrao njegov tim.

"Pretpostavljam da je to u redu jer su morali da urade ono što je najbolje za franšizu, zar ne? Trejdovali su ovog čoveka bukvalno dok je igrao utakmici u nije imao ideju. Nebitno je ko ga je trejdovao jer je to posao i radiš ono što misliš da je najbolje. Samo se nadam da će ovo doneti promene. Jer kada igrač želi da bude trejdovan ili napusti franzišu onda je sebičan/nezahvalan, a kada te oni trejduju, otpuste, izbace i slično onda je to najbolje za njih. Iskreno, ja sam OK, zaista. Samo kažem", napisao je Džejms na Instagramu.

Deset poena za tri četvrtine i ispisnica pred početak poslednje deonice?! Samo u NBA ligi. Harison Barnsje saznao da ide u Sakramento još dok je trajala utakmica u kojoj je njegov Dalas savladao Šarlot sa 99:93?!

Bezosećajan potez Maveriksa očekivano je naišao na žestoku reakciju javnosti, pre svih samih košarkaša. Ne zbog toga što se klub ratosiljao Barnsa – a najbolji strelaca Dalasa u poslednje dve sezone je u Kaliforniju otišao u zamenu za veterana Zeka Rendolfa i mladog Džastina Džeksona – već zbog načina na koji je to urađeno.

I zaista, bizarno je izgledao prenos utakmice u trenutku kada je krupan kadar na Barnsu, a ispod njegovog zbunjenog lica dok sedi na klupi kajron sa natpisom: “Harison Barns, prema izveštajima medija trejdovan u Sakramento za Džastina Džeksona i Zek Rendolfa“.

“Ovo stvarno nisam video. Tokom treninga, u avionu, autobus, sve to da, to mi se dešavalo. Ali tokom utakmice? To još nisam video“, zbunjen je bio i krilni igraš Hornetsa Nikola Batum.

Ni legendarni Dirk Novicki nije ostao imun. On je posebno voleo Barnsa, uvek hvalio njegovo ponašanje. I sada je morao. Priznaje čuveni Nemac da sumnja da bi i sam zadržao smirenost da se našao u Barnsovojsituaciji. Uostalom, Harison je - kad je saznao za trejd između treće i četvrtine – izabrao da ostane na klupi i bodri tada već bivše saigrače do kraja meča.

“Bolji je čovek od mene“, rekao je Novicki.

Niko ipak nije poludeo koliko Lebron Džejms, koji je na svojoj koži osetio koliko navijači umeju da budu surovi prema igračima kad izaberu da promene klub. Sa druge strane, klubovi uvek nađu opravdanje.

“Da pretpostavim da je ovo sada kul zato što je to u najboljem interesu kluba, zar ne? Trejdovali su čoveka bukvalno dok je igrao, nije imao pojma o ovome. Ne bunim se zbog toga što je trejdovan, to je biznis i sve razumem, ali samo da promenimo narativ i ne pričamo više da je igrač sebičan/nezadovoljan kad želi da ide dok klubovi uvek rade u interesu tima. Samo da budemo iskreni“, napisao je Džejms na Instragramu, a njegovu objavu lajkovao je i Entoni Dejvis, koji je već danima prva tema NBA lige pošto je zatražio transfer iz Nju Orelansa.

Barns je u Dalas stigao iz Golden Stejta 2016, a na kraju ove sezone moći će da bira da li da ugovor – sada sa Sakramento – produži na još jednu sezonu koja će mu doneti nešto manje od 25.000.000 dolara. Plan Sakramenta je da on tu ostane što duže, kao uostalom i cela ekipa. Najstariji igrač Kingsa sada je Nemanja Bjelica, koji u maju slavi 31. rođenda što govori o mladosti ekipe. Pride, Sakramento će na leto imati još otprilike 21.000.000 u budžetu za nove igrače, odnosno oko 45.000.000 ako Barns ode.

Dalas je pak oslobodio prostor u budžetu za agresivne poteze na leto. Za sledeću sezonu će u budžetu imati 30.000.000 dolara slobodnih za nove igrače, možda čak i celih 40.000.000 ako Dvajt Pauel reši da ide. Podsetimo da su Mavsi pred kraj prelaznog roka doveli i Kristapsa Porzingisa iz Njujroak. U stvari, posle ova dva trejda samo u Dalasu je od startera sa početka sezone ostao samo Luka Dončić.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar