ПОР - Куп: Три дана касније... Исти расплет!

Бенфика оверила Спортинг и дошла надомак финала Купа, Фернандеш с 30 метара пробушио Свилара! Орлови с предношћу иду у реванш.

Фудбал 07.02.2019 | 10:15
ПОР - Куп: Три дана касније... Исти расплет!
Нови судар - исти расплет!

Само три дана пошто је прегазила љутог градског ривала на стадиону Жозе Алваладе, Бенфика је Спортинг надиграла и у репризи виђеној у склопу прве утакмице португалског Купа. Овог пута резултат је био нешто скромнији - 2:1 (1:0). 

Бенфика је овог пута утакмицу добила на искуство и мишиће. Спортинг је пружио јачи отпор, али ни то није било довољно да исход буде другачији. Умногоме је томе утицао Тијаго Илори, који је већ у другом минуту утакмице зарадио жути картон и саиграче у одбрани ставио на велике муке, да би онда чак и поклонио гол непосредно по истеку првог сата игре, исти онај којим је Бенфика на крају и однела победу. 

Орлови су врло рано пробили и овако рањиву баријеру испред Спортинговог гола. Пици је одлично пронашао Габријела који се врло лукаво ушуњао у казнени простор и онда лако пронашао пут до мреже. Целој акцији за гол претходовало је врхунско истрчавање Салвија који је искористио велику неодлучност фудбалера Спортинга на средини терена, узео лопту под своје и претрчао пола терена, а онда преко Пиција упослио Габријела за 1:0.

Илоријев гол за Бенфикиних 2:0 био је велика заслуга Андреа Алмеиде. Бенфикин десни бек се нашао на правом месту у право време и оштру лопту Хариса Сеферовића искористио тако што је погодио управо Илорија и натерао га да буде „чуњ“ од којег ће се лопта одбити и отићи иза леђа Рибеира.

Спортинг је до краја постигао гол који оставља наду у позитиван исход у реваншу. И то какав гол је постигао Спортинг! Тачније, Бруно Фернандеш... Пројектил с округло 30 метара од гола српског голмана Милета Свилара! Распалио је Фернандеш јако и прецизно и умало скинуо паука у десном углу Свиларовог гола.

Биће овде свега...

ПОРТУГАЛИЈА, КУП - ПОЛУФИНАЛЕ, ПРВИ МЕЧЕВИ

Среда

Бенфика - Спортинг Лисабон 2:1 (1:0)
/Габријел 16, Илори 64аг – Фернадеш 82/

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар