POR - Kup: Tri dana kasnije... Isti rasplet!

Benfika overila Sporting i došla nadomak finala Kupa, Fernandeš s 30 metara probušio Svilara! Orlovi s prednošću idu u revanš.

Fudbal 07.02.2019 | 10:15
POR - Kup: Tri dana kasnije... Isti rasplet!
Novi sudar - isti rasplet!

Samo tri dana pošto je pregazila ljutog gradskog rivala na stadionu Žoze Alvalade, Benfika je Sporting nadigrala i u reprizi viđenoj u sklopu prve utakmice portugalskog Kupa. Ovog puta rezultat je bio nešto skromniji - 2:1 (1:0). 

Benfika je ovog puta utakmicu dobila na iskustvo i mišiće. Sporting je pružio jači otpor, ali ni to nije bilo dovoljno da ishod bude drugačiji. Umnogome je tome uticao Tijago Ilori, koji je već u drugom minutu utakmice zaradio žuti karton i saigrače u odbrani stavio na velike muke, da bi onda čak i poklonio gol neposredno po isteku prvog sata igre, isti onaj kojim je Benfika na kraju i odnela pobedu. 

Orlovi su vrlo rano probili i ovako ranjivu barijeru ispred Sportingovog gola. Pici je odlično pronašao Gabrijela koji se vrlo lukavo ušunjao u kazneni prostor i onda lako pronašao put do mreže. Celoj akciji za gol prethodovalo je vrhunsko istrčavanje Salvija koji je iskoristio veliku neodlučnost fudbalera Sportinga na sredini terena, uzeo loptu pod svoje i pretrčao pola terena, a onda preko Picija uposlio Gabrijela za 1:0.

Ilorijev gol za Benfikinih 2:0 bio je velika zasluga Andrea Almeide. Benfikin desni bek se našao na pravom mestu u pravo vreme i oštru loptu Harisa Seferovića iskoristio tako što je pogodio upravo Ilorija i naterao ga da bude „čunj“ od kojeg će se lopta odbiti i otići iza leđa Ribeira.

Sporting je do kraja postigao gol koji ostavlja nadu u pozitivan ishod u revanšu. I to kakav gol je postigao Sporting! Tačnije, Bruno Fernandeš... Projektil s okruglo 30 metara od gola srpskog golmana Mileta Svilara! Raspalio je Fernandeš jako i precizno i umalo skinuo pauka u desnom uglu Svilarovog gola.

Biće ovde svega...

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Benfika - Sporting Lisabon 2:1 (1:0)
/Gabrijel 16, Ilori 64ag – Fernadeš 82/

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar