Откривени детаљи застоја у Хамшиковом трансферу...

Далијан комплет променио услове трансфера, у игри је опет Гуангџоу! Аурелио де Лаурентис изгубио разум и сада је Далијан у тешкој ситуацији.

Фудбал 07.02.2019 | 16:45
Откривени детаљи застоја у Хамшиковом трансферу...
Италија не престаје да бруји о Наполијевом саопштењу којим се јасно ставило до знања да је на неодређено време одложен трансфер Марека Хамшика у кинески Далијан!

Сви детаљи трансфера били су договорени, Хамшик је практично у рукама имао карту за пут на Далеки исток, али онда је дошло до хаварије после које је први човек Наполија Аурелио де Лаурентис изгубио живце и одлучио се за готово радикалну одлуку. 

Док се сатима спекулисало о томе где је запело, италијански Скај преко својих добро обавештених извора стигао је до свих детаља ове скоро па пропале операције. Далијан и Наполи су, наиме, првобитно имали договор на трансфер вредан 18.000.000 евра, плус 2.000.000 евра базирано на индивидуалним бонусима за игре. Првобитна информација је била да је трансфер требало да износи 15.000.000 евра, плус бонуси. Далијан је током дана ступио у контакт са челницима Наполија и практично желео да се скроз промене услови овог пословања. Односно, да трансфер не буде исплаћен одједном, већ у три рате, док је касније и та могућност преточена у позајмицу уз само опцију куповине. Не обавезу, већ опцију. 

Ту су се преговори сломили... У овом тренутку није познато шта би могло да се догоди на крају, али изгледа да од трансфера у Далијан неће бити ништа. Хамшиков отац, иначе један од главних заговорника идеје да се његов син пресели у Кину, потврдио је да је дошло до застоја у реализацији трансфера, али јасно поручио присталицама Наполија да још није време да славе останак дугогодишњег капитена. Хамшик би и даље могао да заврши у Кини, али вероватно не у Далијану. У причу се опет укључио Гуангџоу, али не Р&ФДрагана Стојковића Пиксија, већ Евергранде, који је Хамшика желео и летос, али и накратко у јануару. 

Подсетимо, у Гуангџоуовом тренерском штабу су браћа Фабио и Паоло Канаваро, иначе рођени Наполитанци, који су поникли у Наполију, а Паоло је чак и завршио каријеру на Сан Паолу. Како је откривено,Хамшик се у Кину неће упутити сигурно још бар 48 сати, а прелазни рок у Кини траје до 28. фебруара. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар