Otkriveni detalji zastoja u Hamšikovom transferu...

Dalijan komplet promenio uslove transfera, u igri je opet Guangdžou! Aurelio de Laurentis izgubio razum i sada je Dalijan u teškoj situaciji.

Fudbal 07.02.2019 | 16:45
Otkriveni detalji zastoja u Hamšikovom transferu...
Italija ne prestaje da bruji o Napolijevom saopštenju kojim se jasno stavilo do znanja da je na neodređeno vreme odložen transfer Mareka Hamšika u kineski Dalijan!

Svi detalji transfera bili su dogovoreni, Hamšik je praktično u rukama imao kartu za put na Daleki istok, ali onda je došlo do havarije posle koje je prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis izgubio živce i odlučio se za gotovo radikalnu odluku. 

Dok se satima spekulisalo o tome gde je zapelo, italijanski Skaj preko svojih dobro obaveštenih izvora stigao je do svih detalja ove skoro pa propale operacije. Dalijan i Napoli su, naime, prvobitno imali dogovor na transfer vredan 18.000.000 evra, plus 2.000.000 evra bazirano na individualnim bonusima za igre. Prvobitna informacija je bila da je transfer trebalo da iznosi 15.000.000 evra, plus bonusi. Dalijan je tokom dana stupio u kontakt sa čelnicima Napolija i praktično želeo da se skroz promene uslovi ovog poslovanja. Odnosno, da transfer ne bude isplaćen odjednom, već u tri rate, dok je kasnije i ta mogućnost pretočena u pozajmicu uz samo opciju kupovine. Ne obavezu, već opciju. 

Tu su se pregovori slomili... U ovom trenutku nije poznato šta bi moglo da se dogodi na kraju, ali izgleda da od transfera u Dalijan neće biti ništa. Hamšikov otac, inače jedan od glavnih zagovornika ideje da se njegov sin preseli u Kinu, potvrdio je da je došlo do zastoja u realizaciji transfera, ali jasno poručio pristalicama Napolija da još nije vreme da slave ostanak dugogodišnjeg kapitena. Hamšik bi i dalje mogao da završi u Kini, ali verovatno ne u Dalijanu. U priču se opet uključio Guangdžou, ali ne R&FDragana Stojkovića Piksija, već Evergrande, koji je Hamšika želeo i letos, ali i nakratko u januaru. 

Podsetimo, u Guangdžouovom trenerskom štabu su braća Fabio i Paolo Kanavaro, inače rođeni Napolitanci, koji su ponikli u Napoliju, a Paolo je čak i završio karijeru na San Paolu. Kako je otkriveno,Hamšik se u Kinu neće uputiti sigurno još bar 48 sati, a prelazni rok u Kini traje do 28. februara. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar