Никад више неће постојати неко као Федерер!

Марсело Риос, некада први тенисер света, каже да је само питање времена када ће младе звезде доћи на врх тениске светске листе.

Тенис 09.02.2019 | 18:30
Никад више неће постојати неко као Федерер!
Чилеанац верује да ће млади тенисери доћи на врх, али да више нико неће имати успеха као што је имао Швајцарац Роџер Федерер.

"Гледам играче, као што је нпр. Зверев, и остале младе тенисере који ће доћи у предност у неком тренутку. Надал је 'звер', али не као раније, Ђоковић се вратио, а чим се Федерер пензионише млађи тенисери ће направити искорак. Мислим да ће они исписати добар део историје, али не да и да ће достићи Федереров ниво. Никад више неће постојати неко као Федерер",рекао је Риос у разговору за "Аире Либре".

Овај 42-годишњак је признао да више не прати тенис као некада.

"Све мање и мање пратим тенис, углавном само битне турнире и (Николаса) Харија и (Кристијана) Гарина. Хари сада мора да крене да игра АТП турнире и и Гренд слемове и да крене да зарађује новац. Он има огроман потенцијал, добро се креће с обзиром да је висок два метра и нема техничке заостатке", додао је Риос.

Риос је 1998. раузимао прво место на ранг листи, али никада у каријери није дошао до трофеја на неком од Гренд слемова. Најбољи је био исте године када је био први, када је на Ролан Гаросу играо финале.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар