Њујорк Никси су највриједнија НБА франшиза!

Кошаркашка франшиза Њујорк Никса је са четири милијарде долара највреднији клуб у НБА лиги, наводи се на Форбсовој листи.  Најгори су у НБА, а највише вреде! Катастрофални резултати, а вредност клуба расте и расте. . .

Кошарка 09.02.2019 | 17:30
Њујорк Никси су највриједнија НБА франшиза!
Никси су четврту годину узастопно први на листи.

Форбс је навео да је вредност Никса порасла за 11 одсто у односу на прошлу годину због реновирања Медисон Сквер Гардена из 2013. вредног милијарду долара, које је произвело низ нових прихода.

Њујоршка франшиза је највреднија упркос најлошијем скору у лиги 30 екипа. Њујорк после 14. узастопног пораза у уторак, има скор од 10 победа и 43 пораза.

Према Форбсовој листи, Лос Андјелес Лејкерси су остали други са 3,7 милијарду долара, што је пораст од 12 одсто. Иза су актуелни шампиони Голден Стејт Вориорси 3,5 милијарди, Чикаго Булси са 2,9 и Бостон Селтикси са 2,8 милијарди долара.

У првих десет ту су још Бруклин Нетси са 2,3 милијарде, Хјустон Рокетси са 2,2 милијарде, Лос Анђелес Клиперси са 2,15 милијарди, Далас Маверикси са 1,9 милијарди и Мајами Хит са 1,7 милијарди долара.

Никси, по ко зна који пут, пролазе кроз кризу.

Славна франшиза из Њујорка остварила је само три победе, две после продужетка, од 1. децембра 2018. године и за то време доживела чак 27 пораза.

У међувремену су остали без прве звезде тима, повређеног Кристапса Порзингиса који је затражио трејд и послат је у Далас Мавериксе, али ни нови играчи које су добили у размени Денис Смит Џуниор, Деандре Џордан и Весли Метјуз нису помогли екипи да прекине серију од 14 изгубљених мечева.

И поред катастрофалних резултата - њихова вредност не пада. Расте...

Према Форбсовој листи, Никси су са четири милијарде долара највреднији клуб у НБА лиги!

Форбс је навео да је вредност Никса порасла за 11 одсто у односу на прошлу годину због реновирања Медисон Сквер Гардена из 2013. године вредног милијарду долара, које је произвело низ нових прихода. Никси су четврту годину узастопно први на листи.

То није пореметило ни што имају најлошији скор у НБА лиги (10-43).

Према Форбсовој листи, Лос Анђелес Лејкерси су остали други са 3,7 милијарду долара, што је пораст од 12 одсто. Иза су актуелни шампиони Голден Стејт Вориорси 3,5 милијарди, Чикаго Булси са 2,9 и Бостон Селтикси са 2,8 милијарди долара.

У десет највреднијих су још Бруклин, Хјустон, Далас, Лос Анђелес Клиперси и Мајами.

Просечна вредност НБА клуба је 1,9 милијарди долара, што је пораст од 13 одсто у односу на прошлу годину.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар