Njujork Niksi su najvrijednija NBA franšiza!

Košarkaška franšiza Njujork Niksa je sa četiri milijarde dolara najvredniji klub u NBA ligi, navodi se na Forbsovoj listi.  Najgori su u NBA, a najviše vrede! Katastrofalni rezultati, a vrednost kluba raste i raste. . .

Košarka 09.02.2019 | 17:30
Njujork Niksi su najvrijednija NBA franšiza!
Niksi su četvrtu godinu uzastopno prvi na listi.

Forbs je naveo da je vrednost Niksa porasla za 11 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog renoviranja Medison Skver Gardena iz 2013. vrednog milijardu dolara, koje je proizvelo niz novih prihoda.

Njujorška franšiza je najvrednija uprkos najlošijem skoru u ligi 30 ekipa. Njujork posle 14. uzastopnog poraza u utorak, ima skor od 10 pobeda i 43 poraza.

Prema Forbsovoj listi, Los Andjeles Lejkersi su ostali drugi sa 3,7 milijardu dolara, što je porast od 12 odsto. Iza su aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi 3,5 milijardi, Čikago Bulsi sa 2,9 i Boston Seltiksi sa 2,8 milijardi dolara.

U prvih deset tu su još Bruklin Netsi sa 2,3 milijarde, Hjuston Roketsi sa 2,2 milijarde, Los Anđeles Klipersi sa 2,15 milijardi, Dalas Maveriksi sa 1,9 milijardi i Majami Hit sa 1,7 milijardi dolara.

Niksi, po ko zna koji put, prolaze kroz krizu.

Slavna franšiza iz Njujorka ostvarila je samo tri pobede, dve posle produžetka, od 1. decembra 2018. godine i za to vreme doživela čak 27 poraza.

U međuvremenu su ostali bez prve zvezde tima, povređenog Kristapsa Porzingisa koji je zatražio trejd i poslat je u Dalas Maverikse, ali ni novi igrači koje su dobili u razmeni Denis Smit Džunior, Deandre Džordan i Vesli Metjuz nisu pomogli ekipi da prekine seriju od 14 izgubljenih mečeva.

I pored katastrofalnih rezultata - njihova vrednost ne pada. Raste...

Prema Forbsovoj listi, Niksi su sa četiri milijarde dolara najvredniji klub u NBA ligi!

Forbs je naveo da je vrednost Niksa porasla za 11 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog renoviranja Medison Skver Gardena iz 2013. godine vrednog milijardu dolara, koje je proizvelo niz novih prihoda. Niksi su četvrtu godinu uzastopno prvi na listi.

To nije poremetilo ni što imaju najlošiji skor u NBA ligi (10-43).

Prema Forbsovoj listi, Los Anđeles Lejkersi su ostali drugi sa 3,7 milijardu dolara, što je porast od 12 odsto. Iza su aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi 3,5 milijardi, Čikago Bulsi sa 2,9 i Boston Seltiksi sa 2,8 milijardi dolara.

U deset najvrednijih su još Bruklin, Hjuston, Dalas, Los Anđeles Klipersi i Majami.

Prosečna vrednost NBA kluba je 1,9 milijardi dolara, što je porast od 13 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar