Бенфика одбила понуде за Шапоњића!

Спрема му шансу. . .  Српском нападачу пропале комбинације за Холандију и Белгију.

Фудбал 13.02.2019 | 14:00
Бенфика одбила понуде за Шапоњића!
Бенфика се већ опекла са Луком Јовићем којем није пружала шансу, па је зато решила да са ИваномШапоњићем буде опрезнија.

Лисабонски великан је у јануару одбио неколико понуда из Холандије и Белгије за позајмицу српског нападача који игра у њеном Б тиму. Шапоњић је зе резерве Бенфике ове сезоне одиграо 15 мечева у Другој лиги и постигао три гола, али није добијао шансу у првом тиму португалског гиагнта. Ипак, то би могло да се промени…

Португалски медији откривају да је Бенфика одбила јануарске понуде за Шапоњића јер би могла у другом делу сезоне да му пружи шансу у првом тиму. Од класичних нападача, Бенфика у првом тиму тренутно има само Хариса Сеферовића. Швајцарац игра у сјајној форми, али могуће повреде и суспензије због картона наводе на опрез и алтернативно решење. Бенфику су у јануару напустила двојица класичних нападача.Факундо Фереира је отишао у Еспањол на позајмицу, а Чилеанац Николас Кастиљо је продат мексичкој Америци за 10.000.000 евра. Оба трансфера су реализована последњег дана прелазног рока и Бенфика није успела да доведе замену.

Зато је тренер Бруно Лаже ставио вето на одлазак Шапоњића. Лаге је недавно преузео кормило Орлова после смене Руи Виторије, а до тада је тренирао Б тим у којем је Шапоњић био стандардан. Лаже добро познаје српског нападача и рекао је управи клуба да на Србина треба рачунати као на једину алтернативу ако Сеферовић не буде на располагању. Бенфика може да игра и без калсичног нападача, али је највероватније да ће Шапоњић у наставку сезоне добити шансу да повремено ускаче у тим уместоСеферовића.

Шапоњић је у јануару 2016. дошао у Бенфику из Партизана у трансферу тешком 3.000.000 евра и потписао уговор на пет и по година. Одмах је пребачен у Б тим да се кали где је тада био и Лука Јовић. После годину и по у Б тиму Орлова је прешао на позајмицу у белгијски Зулте Варегем где је постигао шест голова у шампионату Белгије. Вратио се летос у Лисабон и опет пребачен у Б тим.

Ипак са одласцима двојице нападача, отвара се шанса да код бившег тренера коначно после три године дебитује за први тим Бенфике. Случај Луке Јовића је алармирао Бенфику на опрез због критика фудбалске јавности. Нису веровали у Србина који је експлодирао у Ајнтрахту. Немци ће га до краја априла откупити за фиксну клаузулу од 6.000.000 евра, а потом могу вишеструко да зараде на његовој продаји. Овакав кикс је у Португалији озбиљно замерен Бенфики и њеном бившем тренер Руи Виторији.

Са Јовићем су погрешили, можда са Шапоњићем донекле окају грехе…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар