Benfika odbila ponude za Šaponjića!

Sprema mu šansu. . .  Srpskom napadaču propale kombinacije za Holandiju i Belgiju.

Fudbal 13.02.2019 | 14:00
Benfika odbila ponude za Šaponjića!
Benfika se već opekla sa Lukom Jovićem kojem nije pružala šansu, pa je zato rešila da sa IvanomŠaponjićem bude opreznija.

Lisabonski velikan je u januaru odbio nekoliko ponuda iz Holandije i Belgije za pozajmicu srpskog napadača koji igra u njenom B timu. Šaponjić je ze rezerve Benfike ove sezone odigrao 15 mečeva u Drugoj ligi i postigao tri gola, ali nije dobijao šansu u prvom timu portugalskog giagnta. Ipak, to bi moglo da se promeni…

Portugalski mediji otkrivaju da je Benfika odbila januarske ponude za Šaponjića jer bi mogla u drugom delu sezone da mu pruži šansu u prvom timu. Od klasičnih napadača, Benfika u prvom timu trenutno ima samo Harisa Seferovića. Švajcarac igra u sjajnoj formi, ali moguće povrede i suspenzije zbog kartona navode na oprez i alternativno rešenje. Benfiku su u januaru napustila dvojica klasičnih napadača.Fakundo Fereira je otišao u Espanjol na pozajmicu, a Čileanac Nikolas Kastiljo je prodat meksičkoj Americi za 10.000.000 evra. Oba transfera su realizovana poslednjeg dana prelaznog roka i Benfika nije uspela da dovede zamenu.

Zato je trener Bruno Laže stavio veto na odlazak Šaponjića. Lage je nedavno preuzeo kormilo Orlova posle smene Rui Vitorije, a do tada je trenirao B tim u kojem je Šaponjić bio standardan. Laže dobro poznaje srpskog napadača i rekao je upravi kluba da na Srbina treba računati kao na jedinu alternativu ako Seferović ne bude na raspolaganju. Benfika može da igra i bez kalsičnog napadača, ali je najverovatnije da će Šaponjić u nastavku sezone dobiti šansu da povremeno uskače u tim umestoSeferovića.

Šaponjić je u januaru 2016. došao u Benfiku iz Partizana u transferu teškom 3.000.000 evra i potpisao ugovor na pet i po godina. Odmah je prebačen u B tim da se kali gde je tada bio i Luka Jović. Posle godinu i po u B timu Orlova je prešao na pozajmicu u belgijski Zulte Varegem gde je postigao šest golova u šampionatu Belgije. Vratio se letos u Lisabon i opet prebačen u B tim.

Ipak sa odlascima dvojice napadača, otvara se šansa da kod bivšeg trenera konačno posle tri godine debituje za prvi tim Benfike. Slučaj Luke Jovića je alarmirao Benfiku na oprez zbog kritika fudbalske javnosti. Nisu verovali u Srbina koji je eksplodirao u Ajntrahtu. Nemci će ga do kraja aprila otkupiti za fiksnu klauzulu od 6.000.000 evra, a potom mogu višestruko da zarade na njegovoj prodaji. Ovakav kiks je u Portugaliji ozbiljno zameren Benfiki i njenom bivšem trener Rui Vitoriji.

Sa Jovićem su pogrešili, možda sa Šaponjićem donekle okaju grehe…

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar