Након 19 година, Барса се свети Реалу, за Фига!

Било је оних који су играли за оба шпанска "вечита" ривала, било је оних који су директно прелазили из једног у други клуб, али ниједан није заболео као Луиш Фиго. После 19 година Барселона је пронашла начин да се освети. . .

Фудбал 06.02.2019 | 18:15
Након 19 година, Барса се свети Реалу, за Фига!
У Барселони још памте "издају" Луиша Фига!

Фантастични Португалац је "за срце ујео" навијаче Барсе када је 2000. године инсистирао на трансферу у Реал Мадрид, што је био уједно и последњи директни прелазак из табора Каталонаца у "краљевски клуб" који је тада добио новац, али изгубио много угледа...

Рекорд од 62 милиона евра није био довољна утеха навијачима Барсе који су тако остали у сенци Реала, али 19 година касније можда Барселона успе да се освети.

Пред вечерашњи "Ел Класико" у полуфиналу Купа Краља (21.00, Арена Спорт1), председник клуба Ђозеп Бартомеу искористио је прилику да "пецне" Реал за Иска Аларкона, фудбалера који је незадовољан у тиму, и да га суптилно позове у своје редове.

"Ако Иско буде желео да напусти Мадрид, наравно да бисмо желели да га доведемо. Али, нико из клуба га још није тражио и нисмо причали са Реалом о томе", рекао је Бартомеу.

Колико је озбиљан био у овом обраћању знаћемо у наредним данима уколико се приче о потенцијалном трансферу интензивирају - и сазнаћемо да ли је ово била пука провокација пред утакмицу или Барселона има озбиљне намере да доведе Иска.

Ипак је феноменално играо против њих у скоро сваком "Ел Класику", а претпоставка је да би се добро слагао и са Леом Месијем, док је "једино проблем" - шта ће бити са Кутињом?

Фудбалер који је поникао у Валенсији и потом име стекао у Малаги је бриљирао код Зинедина Зидана и био један од ослонаца екипе, али је сасвим супротно код Сантијага Соларија, с којим има проблема од првог дана.

Ове сезоне Иско је одиграо само 600 минута у Примери, постигао гол и забележио асистенцију, па се његово неиграње код Соларија тако правда и лошијом формом него иначе.

Из Барселоне у Реал прешао је и Хавијер Савиола, додуше након што му је истекао уговор са Каталонцима.

Ипак, сасвим је јасно да њих двојица нису на истим таласним дужинама...

Из Реала у Барселону је последњи прешао Луис Енрике још давне 1996. године и у Барселони је стекао велики углед, чак догурао и до места тренера, док су га навијачи "краљевског клуба" замрзели због тог потеза.

Ипак, то није ни близу "мржње" коју су испољили Каталонци према Луишу Фигу и чак га гађали свињском главом на првом следећем "Ел Класику" после трансфера.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар