Nakon 19 godina, Barsa se sveti Realu, za Figa!

Bilo je onih koji su igrali za oba španska "večita" rivala, bilo je onih koji su direktno prelazili iz jednog u drugi klub, ali nijedan nije zaboleo kao Luiš Figo. Posle 19 godina Barselona je pronašla način da se osveti. . .

Fudbal 06.02.2019 | 18:15
Nakon 19 godina, Barsa se sveti Realu, za Figa!
U Barseloni još pamte "izdaju" Luiša Figa!

Fantastični Portugalac je "za srce ujeo" navijače Barse kada je 2000. godine insistirao na transferu u Real Madrid, što je bio ujedno i poslednji direktni prelazak iz tabora Katalonaca u "kraljevski klub" koji je tada dobio novac, ali izgubio mnogo ugleda...

Rekord od 62 miliona evra nije bio dovoljna uteha navijačima Barse koji su tako ostali u senci Reala, ali 19 godina kasnije možda Barselona uspe da se osveti.

Pred večerašnji "El Klasiko" u polufinalu Kupa Kralja (21.00, Arena Sport1), predsednik kluba Đozep Bartomeu iskoristio je priliku da "pecne" Real za Iska Alarkona, fudbalera koji je nezadovoljan u timu, i da ga suptilno pozove u svoje redove.

"Ako Isko bude želeo da napusti Madrid, naravno da bismo želeli da ga dovedemo. Ali, niko iz kluba ga još nije tražio i nismo pričali sa Realom o tome", rekao je Bartomeu.

Koliko je ozbiljan bio u ovom obraćanju znaćemo u narednim danima ukoliko se priče o potencijalnom transferu intenziviraju - i saznaćemo da li je ovo bila puka provokacija pred utakmicu ili Barselona ima ozbiljne namere da dovede Iska.

Ipak je fenomenalno igrao protiv njih u skoro svakom "El Klasiku", a pretpostavka je da bi se dobro slagao i sa Leom Mesijem, dok je "jedino problem" - šta će biti sa Kutinjom?

Fudbaler koji je ponikao u Valensiji i potom ime stekao u Malagi je briljirao kod Zinedina Zidana i bio jedan od oslonaca ekipe, ali je sasvim suprotno kod Santijaga Solarija, s kojim ima problema od prvog dana.

Ove sezone Isko je odigrao samo 600 minuta u Primeri, postigao gol i zabeležio asistenciju, pa se njegovo neigranje kod Solarija tako pravda i lošijom formom nego inače.

Iz Barselone u Real prešao je i Havijer Saviola, doduše nakon što mu je istekao ugovor sa Kataloncima.

Ipak, sasvim je jasno da njih dvojica nisu na istim talasnim dužinama...

Iz Reala u Barselonu je poslednji prešao Luis Enrike još davne 1996. godine i u Barseloni je stekao veliki ugled, čak dogurao i do mesta trenera, dok su ga navijači "kraljevskog kluba" zamrzeli zbog tog poteza.

Ipak, to nije ni blizu "mržnje" koju su ispoljili Katalonci prema Luišu Figu i čak ga gađali svinjskom glavom na prvom sledećem "El Klasiku" posle transfera.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar