БиХ дочекује троструког освајача Дејвис купа!

Тенисери БиХ играће против репрезентације Чешке у септембру, на домаћем терену, одлучено је жријебом одржаним у сједишту Међународне тениске федерације (ИТФ), у Лондону.

Тенис 07.02.2019 | 15:30
БиХ дочекује троструког освајача Дејвис купа!
У жријебу за мечеве Прве Групе, Евроафричке зоне Дејвис купа, нашло се дванаест екипа које нису успјеле да прођу квалификације за финале Свјетске групе.

Ти тимови ће играти међусобне мечеве у септембру за пласман у квалификације за наредну сезону Дејвис купа.

"Опет нисмо имали среће са жријебом, Чешка је јак противник, поготово што ће вјероватно играти и Томаш Бердих" рекао је Сенад Хаџимешић, директор Тениског савеза БиХ.

Иако је Чешка била међу шест носилаца, Босна и Херцеговина је жријебом добила домаћинство, што отвара питања организације.

"Ми у БиХ немамо развијену инфраструктуру, врло је мало опција за локације на којима се може играти овакав сусрет“, објашњава Хаџимешић, али наглашава да је за наше тенисере ипак домаћа публика велика предност.

Сви сусрети ће се играти по новом формату Дејвис купа који је на снази од ове сезоне - први дан два сингл меча, други дан дубл и преостали сингл мечеви, а игра се на два добијена сета.

Тачне датуме одигравања ИТФ ће накнадно одредити.

Парови Прве групе ЕА зоне:

БиХ - Чешка
Шведска - Израел
Финска - Аустрија
Украјина - Мађарска
Словачка - Швајцарска
Бјелорусија - Португал

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар