BiH dočekuje trostrukog osvajača Dejvis kupa!

Teniseri BiH igraće protiv reprezentacije Češke u septembru, na domaćem terenu, odlučeno je žrijebom održanim u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF), u Londonu.

  • Sport
  • Tenis


U žrijebu za mečeve Prve Grupe, Evroafričke zone Dejvis kupa, našlo se dvanaest ekipa koje nisu uspjele da prođu kvalifikacije za finale Svjetske grupe.

Ti timovi će igrati međusobne mečeve u septembru za plasman u kvalifikacije za narednu sezonu Dejvis kupa.

"Opet nismo imali sreće sa žrijebom, Češka je jak protivnik, pogotovo što će vjerovatno igrati i Tomaš Berdih" rekao je Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Iako je Češka bila među šest nosilaca, Bosna i Hercegovina je žrijebom dobila domaćinstvo, što otvara pitanja organizacije.

"Mi u BiH nemamo razvijenu infrastrukturu, vrlo je malo opcija za lokacije na kojima se može igrati ovakav susret“, objašnjava Hadžimešić, ali naglašava da je za naše tenisere ipak domaća publika velika prednost.

Svi susreti će se igrati po novom formatu Dejvis kupa koji je na snazi od ove sezone - prvi dan dva singl meča, drugi dan dubl i preostali singl mečevi, a igra se na dva dobijena seta.

Tačne datume odigravanja ITF će naknadno odrediti.

Parovi Prve grupe EA zone:

BiH - Češka
Švedska - Izrael
Finska - Austrija
Ukrajina - Mađarska
Slovačka - Švajcarska
Bjelorusija - Portugal

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.