Федерер је као Битлси, Хендрик и Вагнер!

Најбољи је у историји! Освајач Ролан Гароса 1976. године, Адријано Паната, сматра да је Роџер Федерер најбољи свих времена и повезао га са неким од највећих музичара свих времена.

Тенис 09.02.2019 | 12:30
Федерер је као Битлси, Хендрик и Вагнер!
Некадашњи италијански тенисер у интервјуу за "Коријере дело спорт" говорио је о Федереру, Фабиу Фоњинију и анализирао тренутно стање у тенису.

Паната је релативно скоро издао књигу "Тенис је музика" где пореди некадашњи тенис са данашњим и прави паралелу са музиком, па је тако Федерера представио као мешавину Битлса, Пинк Флојда, У2, Џимија Хендрикса и Вагнера.

"Тенис се много променио последњих година. Више нема тако префињених играча као што су били Настасе или Артур Еш. Они су 70-их година били Битлси тениса. У међувремену је тенис напредовао, баш као и музика. Џон МекИнро је био нешто попут Ролинг стонса или Џимија Хендрикса. Прави рокер. Сада немамо толико играча који се издвајају у том смислу, осим можда Роџер Федерера. Он је најбољи тенисер свих времена. Нека мешавина Битлса, Пинк Флојда, У2, Џимија Хендрикса и Вагнера.", рекао је Паната.

"У моје време све је било другачије. Играчи су били нормални људи. После мечева на Ролан Гаросу или Вимблдону, заједно смо одлазили са тениског комплекса. Данас се то не дешава. Играчи се крећу у малим групама, искључиво са својим тимовима. Ретко ћете видети двојицу или тројицу да се забављају. Али то није само у тенису, већ у спорту генерално",додаје Паната.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар