Federer je kao Bitlsi, Hendrik i Vagner!

Najbolji je u istoriji! Osvajač Rolan Garosa 1976. godine, Adrijano Panata, smatra da je Rodžer Federer najbolji svih vremena i povezao ga sa nekim od najvećih muzičara svih vremena.

Tenis 09.02.2019 | 12:30
Federer je kao Bitlsi, Hendrik i Vagner!
Nekadašnji italijanski teniser u intervjuu za "Korijere delo sport" govorio je o Federeru, Fabiu Fonjiniju i analizirao trenutno stanje u tenisu.

Panata je relativno skoro izdao knjigu "Tenis je muzika" gde poredi nekadašnji tenis sa današnjim i pravi paralelu sa muzikom, pa je tako Federera predstavio kao mešavinu Bitlsa, Pink Flojda, U2, Džimija Hendriksa i Vagnera.

"Tenis se mnogo promenio poslednjih godina. Više nema tako prefinjenih igrača kao što su bili Nastase ili Artur Eš. Oni su 70-ih godina bili Bitlsi tenisa. U međuvremenu je tenis napredovao, baš kao i muzika. Džon MekInro je bio nešto poput Roling stonsa ili Džimija Hendriksa. Pravi roker. Sada nemamo toliko igrača koji se izdvajaju u tom smislu, osim možda Rodžer Federera. On je najbolji teniser svih vremena. Neka mešavina Bitlsa, Pink Flojda, U2, Džimija Hendriksa i Vagnera.", rekao je Panata.

"U moje vreme sve je bilo drugačije. Igrači su bili normalni ljudi. Posle mečeva na Rolan Garosu ili Vimbldonu, zajedno smo odlazili sa teniskog kompleksa. Danas se to ne dešava. Igrači se kreću u malim grupama, isključivo sa svojim timovima. Retko ćete videti dvojicu ili trojicu da se zabavljaju. Ali to nije samo u tenisu, već u sportu generalno",dodaje Panata.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar