Фед куп: Ивана и Олга донијеле Србији побједу!

Фед куп репрезентација Србије, добила је Грузију у првој рунди И групе евро-афричке зоне после две победе у синглу.  Браво Ивана, браво Олга: Србија боља од Грузије! Тенисерке Србије победом су започеле такмичење у Фед купу.

Тенис 06.02.2019 | 15:30
Фед куп: Ивана и Олга донијеле Србији побједу!
У првом мечу у енглском граду Бат наступила је Ивана Јоровић и убедљиво савладала Маријам Болквадзе 6:3, 6:1.

У другом мечу Олга Даниловић је савладала Екатерину Горгодзе 7:5, 6:3. Касније је на програму дубл Даниловић/Јоровић – Горгодзе/Калашњикова.

Након Грузије, српске тенисрке ће у Бату играти још са селекцијама Турске (четвртак) и Хрватске (петак).

Победник групе ће се у априлу борити у мини плеј-офу за пласман у Светску групи Б 2020.

Осим Јоровићеве и Даниловићеве, српски Фед куп тим чине још Александра Крунић и Нина Стојановић, а селектор је Татјана Јечменица Јевтић.

Србија је добро стартовала у у И групи Евро-афричке зоне Фед купа.

Против селекције Грузије у граду Бату у Великој Британији повеле су недостижних 2:0, и то након тријумфа Иване Јоровић и Олге Даниловић.

Ивана Јоровић је отворила дуел победом над Маријам Болквадзе у два сета - 6:3, 6:1, после 70 минута игре, а онда је успешна била и Олга Даниловић.

Млада чланица селекције Србије у другом дуелу била је успешнија од Екатерине Горгодзе, такође резултатом 2:0 (7:5, 6:3), након сат и по проведених на терену.

Србија је са два бода стигла до победе над Грузијом, па дубл који је предвиђен да се игра после сингл мечева нема утицаја на коначан резултат.

У четвртак екипа Татјане Јечменице-Јевтић игра са са селекцијом Турске, а дан касније са Хрватском и оба меча почеће у 11 часова по средњеевропском времену.

Најбољи тим из те групе у финалу у Бату састаће се са победником друге групе у којој су Велика Британија, Мађарска, Грчка и Словенија.

Најуспешнији тим из Бата заједно са победником друге групе која се игра у пољском граду Зјелона Гора (Пољска, Русија, Украјина, Естонија, Бугарска, Данска и Шведска) бориће се за у плеј-оф за попуну Светске групе Б следеће године.

Тај меч за пласман у бараж Светске групе Б на програму је 20. и 21. априла. 

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар