Fed kup: Ivana i Olga donijele Srbiji pobjedu!

Fed kup reprezentacija Srbije, dobila je Gruziju u prvoj rundi I grupe evro-afričke zone posle dve pobede u singlu.  Bravo Ivana, bravo Olga: Srbija bolja od Gruzije! Teniserke Srbije pobedom su započele takmičenje u Fed kupu.

Tenis 06.02.2019 | 15:30
Fed kup: Ivana i Olga donijele Srbiji pobjedu!
U prvom meču u englskom gradu Bat nastupila je Ivana Jorović i ubedljivo savladala Marijam Bolkvadze 6:3, 6:1.

U drugom meču Olga Danilović je savladala Ekaterinu Gorgodze 7:5, 6:3. Kasnije je na programu dubl Danilović/Jorović – Gorgodze/Kalašnjikova.

Nakon Gruzije, srpske tenisrke će u Batu igrati još sa selekcijama Turske (četvrtak) i Hrvatske (petak).

Pobednik grupe će se u aprilu boriti u mini plej-ofu za plasman u Svetsku grupi B 2020.

Osim Jorovićeve i Danilovićeve, srpski Fed kup tim čine još Aleksandra Krunić i Nina Stojanović, a selektor je Tatjana Ječmenica Jevtić.

Srbija je dobro startovala u u I grupi Evro-afričke zone Fed kupa.

Protiv selekcije Gruzije u gradu Batu u Velikoj Britaniji povele su nedostižnih 2:0, i to nakon trijumfa Ivane Jorović i Olge Danilović.

Ivana Jorović je otvorila duel pobedom nad Marijam Bolkvadze u dva seta - 6:3, 6:1, posle 70 minuta igre, a onda je uspešna bila i Olga Danilović.

Mlada članica selekcije Srbije u drugom duelu bila je uspešnija od Ekaterine Gorgodze, takođe rezultatom 2:0 (7:5, 6:3), nakon sat i po provedenih na terenu.

Srbija je sa dva boda stigla do pobede nad Gruzijom, pa dubl koji je predviđen da se igra posle singl mečeva nema uticaja na konačan rezultat.

U četvrtak ekipa Tatjane Ječmenice-Jevtić igra sa sa selekcijom Turske, a dan kasnije sa Hrvatskom i oba meča počeće u 11 časova po srednjeevropskom vremenu.

Najbolji tim iz te grupe u finalu u Batu sastaće se sa pobednikom druge grupe u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija.

Najuspešniji tim iz Bata zajedno sa pobednikom druge grupe koja se igra u poljskom gradu Zjelona Gora (Poljska, Rusija, Ukrajina, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska) boriće se za u plej-of za popunu Svetske grupe B sledeće godine.

Taj meč za plasman u baraž Svetske grupe B na programu je 20. i 21. aprila. 

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar