Квитова о најгорем дану у животу...

Свуда је било крви! Чешка тенисерка, Петра Квитова, сведочила је о стравичном нападу на њу у свом дому у Чешкој пре три године.

Тенис 08.02.2019 | 21:35
Квитова о најгорем дану у животу...
Финалисткиња Аустралиан о задобила је повреде лигамената и тетива на њеној играчкој, левој руци, када се борила са човеком који је напао ножем у њеном стану.

Крв је била свуда...! Петра Квитова сведочила на суду први пут након што је доживела умало кобан напад ножем у стану.

Пре нешто више од две године године Петра Квитова је била на путу да се врати на врх и да коначно заседне на прво место светске листе најбољих светских тенисерки. Снажна, савршено школована, неустрашива, висока, успешна, у правим годинама... Требало јој је само још мало времена да коначно преболи мононуклеозу која ју је закочила 2015. и да заустави Серену Вилијамс. Иза ње су већ биле две титуле на Вимблдону, бронза на Олимпијским играма и чак пет Фед куп титула.  Али, живот је имао друге панове...

Неколико дана пред Божић 2016, дакле у децембру, Чехињу је у њеном стану у Простејову напао разбојник и пошто је покушала да се избори са њим, искасапио јој леву шаку. Све је повредила тада - и мишиће и тетиве и вене и артерије и живце. Деловало је као да је за њу каријера готова. На сву срећу, само пола године касније, након неколико комликованих хируршких интервенција кренула је са тренинзима, али је психичка траума трајала много дуже пошто месецима није смела да остане сама у просторији. Може се рећи да се вратила на стару стазу тек недавно, то јест пласманом у овогодишње финале Аустралијан опена и совајањем шесте круне у Фед купу.

Пошто изледа и у њеној домовини судски процеси трају предугачко, Квитова је тек пре неки дан први пут сведочила на суду шта јој се догодило тог дана, откривши суморне детаље борбе за живот једне од најбољих спортисткиња света.

"Неки младић у радном оделу ми је звонио на врата и када сам отворила представио је као инспектор за бојлере (вероватно је у питању бојлер на гас прим. аут.). Кад је ушао тражио је да у кади одврнем топлу воду, што сам ја и учинила, али у том тренутку осетила сам нож на врату", присетила се Чехиња, "Инстинктивно сам зграбила оружје са обе руке, а лева ми је била на сечиву. Отела сам нож, пала на под и крв је била свуда око мене... Вриштала сам."

Тешке повреде могле су да је учине инвалидом, али је на сву срећу лева шака ипак остала функционална.

"Сви прсти на левој шаци су били исечени, а нерви у палцу и кажипрсту покидани. Чак и сада мобилност није 100 посто, а на врховима та два прста немам осећај додира. И даље се сећам његових очију..."

Разбојнику, Радиму Зондри прети казна од 12 година иза решетака. А Петра Квитова је поново други рекет света, а како је сама истакла велику подршку и помоћ јој је самоиницијативно пружила Моника Селеш, која је прошла кроз сличну ситуацију, с тим што је њу манијак напао насред меча и нанео јој убод у леђа.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар