Kvitova o najgorem danu u životu...

Svuda je bilo krvi! Češka teniserka, Petra Kvitova, svedočila je o stravičnom napadu na nju u svom domu u Češkoj pre tri godine.

Tenis 08.02.2019 | 21:35
Kvitova o najgorem danu u životu...
Finalistkinja Australian o zadobila je povrede ligamenata i tetiva na njenoj igračkoj, levoj ruci, kada se borila sa čovekom koji je napao nožem u njenom stanu.

Krv je bila svuda...! Petra Kvitova svedočila na sudu prvi put nakon što je doživela umalo koban napad nožem u stanu.

Pre nešto više od dve godine godine Petra Kvitova je bila na putu da se vrati na vrh i da konačno zasedne na prvo mesto svetske liste najboljih svetskih teniserki. Snažna, savršeno školovana, neustrašiva, visoka, uspešna, u pravim godinama... Trebalo joj je samo još malo vremena da konačno preboli mononukleozu koja ju je zakočila 2015. i da zaustavi Serenu Vilijams. Iza nje su već bile dve titule na Vimbldonu, bronza na Olimpijskim igrama i čak pet Fed kup titula.  Ali, život je imao druge panove...

Nekoliko dana pred Božić 2016, dakle u decembru, Čehinju je u njenom stanu u Prostejovu napao razbojnik i pošto je pokušala da se izbori sa njim, iskasapio joj levu šaku. Sve je povredila tada - i mišiće i tetive i vene i arterije i živce. Delovalo je kao da je za nju karijera gotova. Na svu sreću, samo pola godine kasnije, nakon nekoliko komlikovanih hirurških intervencija krenula je sa treninzima, ali je psihička trauma trajala mnogo duže pošto mesecima nije smela da ostane sama u prostoriji. Može se reći da se vratila na staru stazu tek nedavno, to jest plasmanom u ovogodišnje finale Australijan opena i sovajanjem šeste krune u Fed kupu.

Pošto izleda i u njenoj domovini sudski procesi traju predugačko, Kvitova je tek pre neki dan prvi put svedočila na sudu šta joj se dogodilo tog dana, otkrivši sumorne detalje borbe za život jedne od najboljih sportistkinja sveta.

"Neki mladić u radnom odelu mi je zvonio na vrata i kada sam otvorila predstavio je kao inspektor za bojlere (verovatno je u pitanju bojler na gas prim. aut.). Kad je ušao tražio je da u kadi odvrnem toplu vodu, što sam ja i učinila, ali u tom trenutku osetila sam nož na vratu", prisetila se Čehinja, "Instinktivno sam zgrabila oružje sa obe ruke, a leva mi je bila na sečivu. Otela sam nož, pala na pod i krv je bila svuda oko mene... Vrištala sam."

Teške povrede mogle su da je učine invalidom, ali je na svu sreću leva šaka ipak ostala funkcionalna.

"Svi prsti na levoj šaci su bili isečeni, a nervi u palcu i kažiprstu pokidani. Čak i sada mobilnost nije 100 posto, a na vrhovima ta dva prsta nemam osećaj dodira. I dalje se sećam njegovih očiju..."

Razbojniku, Radimu Zondri preti kazna od 12 godina iza rešetaka. A Petra Kvitova je ponovo drugi reket sveta, a kako je sama istakla veliku podršku i pomoć joj je samoinicijativno pružila Monika Seleš, koja je prošla kroz sličnu situaciju, s tim što je nju manijak napao nasred meča i naneo joj ubod u leđa.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar