Мајке раде 14 сати дневно

Истраживање у Америци, у коме је учествовало 2. 000 жена које имају децу између 5 и 12 година, показало је да су мајке свакодневно ангажоване чак 14 сати, дакле, готово двапут дуже од стандардног радног времена.

Занимљивости 06.02.2019 | 10:21
Мајке раде 14 сати дневно
МАТЕРИНСТВО је најлепша и најзахтевнија обавеза, али ретко се запитамо колико траје радни дан једне мајке. Истраживање у Америци, у коме је учествовало 2.000 жена које имају децу између 5 и 12 година, показало је да су мајке свакодневно ангажоване чак 14 сати.

Дакле, њихов радни дан траје готово двапут дуже од стандардног осмочасовног радног времена. Оне недељно активно раде 98 сати, радни дан им почиње најкасније у 6.30, и у континуитету траје до 20.30, а често и дуже.

Жене које су учествовале у овом истраживању рекле су да су срећне уколико током дана успеју да одвоје за себе бар сат времена. Чак 40 одсто мајки врло често има осећај да им дани пролазе у непрекидном обављању најразличитијих задатака и да њиховој листи обавеза нема краја. Свакодневне обавезе олакашава им испијање кафе, играње са децом, гледање ТВ емисија за најмлађе и "Јутјуб". Истраживање је показало да мајке могу да се поистовете са спасиоцима, јер је, поред редовних обавеза, на њиховим плећима цела породица.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар