Јокић ће имати два наступа на Ол-стар викенду!

Српски кошаркаш Никола Јокић имаће два наступа током "Алл Стар" викенда у Шарлоту 15-17. фебруара.  "Дупли програм" Николе Јокића на Ол стару! Осим у утакмици највећих звезда НБА лиге, српски центар у Шарлоту ће се такмичити и у кошаркашким вештинама - Скиллс цхалленге

Кошарка 06.02.2019 | 11:30
Јокић ће имати два наступа на Ол-стар викенду!
Осим што ће први пут заиграти у централном догађају мечу свих звезда, Јокић ће други пут у каријери учествовати и у такмичењу у вештинама.

Јокић је 2017. био учесник "Скиллс цхалленге" када је у четвртфиналу био бољи од Ентонија Дејвиса, али га је у полуфиналу победио Кристапс Порзингис.

Ове године Јокић ће се у окршају у вештинама надметати са црногорским репрезентативцем Николом Вучевићем, центром Орландо Меџика. 

Комплетну листу учесника чини још Лука Дончић (Далас), Мајк Конли (Мемфис), Диерон Фокс (Бруклин), Кајл Кузма (Л.А. Лејкерс), Џејсон Тејтум (Бостон) и Тре Јанг (Атланта). 

Познати су и сви учесници такмичења у шутирању тројки: Дирк Новицки (Далас), Стеф Кари (Голден Стејт), Демијен Лилард (Портланд), Бади Хилд (Сакраменто), Џо Херис (Бруклин), Крис Мидлтон (Милвоки), Сет Кари (Портланд), Дени Грин (Торонто), Кемба Вокер (Шарлот) и бранилац титуле Девин Херис (Финикс). 

У најатрактивнијем такмичењу у закуцавању бориће се: Хамиду Дијало (Оклахома Сити), Џон Колинс (Атланта), Денис Смит Јуниор (Њујорк) Мајлс Бриџис (Шарлот).



Николу Јокића гледаћемо у два такмичења на Ол стару.

Пре наступа на утакмици највећих звезда НБА лиге у Шарлоту, српски центар из редова Денвера окушаће се и у "Скиллс цхалленге", тачније на мини полигону где ће имати прилику да покаже колико је вешт.

Јокићу ће то бити друго учешће у том такмичењу, уведеном 2003, пошто је наступао и 2017. године.

Тада је у четвртфиналу елиминисао Ентонија Дејвиса, а онда у полуфиналу изгубио од Кристапса Порзингиса. Летонац је тада славио и постао тек други Европљанин уз Тонија Паркера 2012. који је тријумфовао у том такмичењу.

Ове године српски кошаркаш надметаће се са Николом Вучевићем, центром Орланда.

Осим њих двојице на такмичењу у кошаркашким вештинама наступаће и млада звезда Даласа - Лука Дончић, Мајк Конли (Мемфис), Џејсон Тејтум (Бостон), Тре Јанг (Атланта), Диерон Фокс (Сакраменто) и Кајл Кузма (Лос Анђелес Лејкерс).

Познати су и сви учесници у брзом шутирању тројки, као и у закуцавању.

У такмичењу у брзом шутирању тројки наступаће 10 играча, укључујући и ветерана Дирка Новицког.

Уз њега биће и Стеф Кари (Голден Стејт), Сет Кари (Портланд), Демијан Лилард (Портланд), Бади Хилд (Сакраменто), Џо Херис (Бруклин), Кемба Вокер (Шарлот), Крис Мидлтон (Милвоки), Дени Грин (Торонто), као и кошаркаш Финикса Девин Букер, који је прошле сезоне победио у том такмичењу.

У најатрактивнијем догађају, уз утакмицу свих звезда - такмичењу у закуцавању, наступаће четири играча.

То су Мајлс Бриџис (Шарлот), Џон Колинс (Атланта), Денис Смит јуниор (Њујорк) и Хамиду Дијало (Оклахома).

Ол стар НБА лиге биће одржан 16. и 17. фебруара у Шарлоту.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар