Jokić će imati dva nastupa na Ol-star vikendu!

Srpski košarkaš Nikola Jokić imaće dva nastupa tokom "All Star" vikenda u Šarlotu 15-17. februara.  "Dupli program" Nikole Jokića na Ol staru! Osim u utakmici najvećih zvezda NBA lige, srpski centar u Šarlotu će se takmičiti i u košarkaškim veštinama - Skills challenge

Košarka 06.02.2019 | 11:30
Jokić će imati dva nastupa na Ol-star vikendu!
Osim što će prvi put zaigrati u centralnom događaju meču svih zvezda, Jokić će drugi put u karijeri učestvovati i u takmičenju u veštinama.

Jokić je 2017. bio učesnik "Skills challenge" kada je u četvrtfinalu bio bolji od Entonija Dejvisa, ali ga je u polufinalu pobedio Kristaps Porzingis.

Ove godine Jokić će se u okršaju u veštinama nadmetati sa crnogorskim reprezentativcem Nikolom Vučevićem, centrom Orlando Medžika. 

Kompletnu listu učesnika čini još Luka Dončić (Dalas), Majk Konli (Memfis), Dieron Foks (Bruklin), Kajl Kuzma (L.A. Lejkers), Džejson Tejtum (Boston) i Tre Jang (Atlanta). 

Poznati su i svi učesnici takmičenja u šutiranju trojki: Dirk Novicki (Dalas), Stef Kari (Golden Stejt), Demijen Lilard (Portland), Badi Hild (Sakramento), Džo Heris (Bruklin), Kris Midlton (Milvoki), Set Kari (Portland), Deni Grin (Toronto), Kemba Voker (Šarlot) i branilac titule Devin Heris (Finiks). 

U najatraktivnijem takmičenju u zakucavanju boriće se: Hamidu Dijalo (Oklahoma Siti), Džon Kolins (Atlanta), Denis Smit Junior (Njujork) Majls Bridžis (Šarlot).



Nikolu Jokića gledaćemo u dva takmičenja na Ol staru.

Pre nastupa na utakmici najvećih zvezda NBA lige u Šarlotu, srpski centar iz redova Denvera okušaće se i u "Skills challenge", tačnije na mini poligonu gde će imati priliku da pokaže koliko je vešt.

Jokiću će to biti drugo učešće u tom takmičenju, uvedenom 2003, pošto je nastupao i 2017. godine.

Tada je u četvrtfinalu eliminisao Entonija Dejvisa, a onda u polufinalu izgubio od Kristapsa Porzingisa. Letonac je tada slavio i postao tek drugi Evropljanin uz Tonija Parkera 2012. koji je trijumfovao u tom takmičenju.

Ove godine srpski košarkaš nadmetaće se sa Nikolom Vučevićem, centrom Orlanda.

Osim njih dvojice na takmičenju u košarkaškim veštinama nastupaće i mlada zvezda Dalasa - Luka Dončić, Majk Konli (Memfis), Džejson Tejtum (Boston), Tre Jang (Atlanta), Dieron Foks (Sakramento) i Kajl Kuzma (Los Anđeles Lejkers).

Poznati su i svi učesnici u brzom šutiranju trojki, kao i u zakucavanju.

U takmičenju u brzom šutiranju trojki nastupaće 10 igrača, uključujući i veterana Dirka Novickog.

Uz njega biće i Stef Kari (Golden Stejt), Set Kari (Portland), Demijan Lilard (Portland), Badi Hild (Sakramento), Džo Heris (Bruklin), Kemba Voker (Šarlot), Kris Midlton (Milvoki), Deni Grin (Toronto), kao i košarkaš Finiksa Devin Buker, koji je prošle sezone pobedio u tom takmičenju.

U najatraktivnijem događaju, uz utakmicu svih zvezda - takmičenju u zakucavanju, nastupaće četiri igrača.

To su Majls Bridžis (Šarlot), Džon Kolins (Atlanta), Denis Smit junior (Njujork) i Hamidu Dijalo (Oklahoma).

Ol star NBA lige biće održan 16. i 17. februara u Šarlotu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar