Бобан Марјановић прешао у Филаделфију!

Клиперси трејдовали Марјановића у Филаделфију! Бобан Марјановић напустио је Лос Анђелес Клиперсе и прешао у Филаделфија 76ерсе.  Српски НБА центар наставиће каријеру у Сиксерсима, потврдио је и његов агент.  Са њим кренули и Тобијас Херис и Мајк Скот.

Кошарка 06.02.2019 | 10:00
Бобан Марјановић прешао у Филаделфију!
Бобан Марјановић (30 година, 221 центиметар) напушта Лос Анђелес!

Послије годину дана у дресу Клиперса, српски горостас наставиће каријеру у Филаделфији, која је и у сриједу ујутру званично постала његов четврти тим у НБА лиги, након Сан Антонија и Детроита.

Марјановић је трејдован у тренутно петопласирани тим на табели Источне конференције (34-20) у "дилу" у којем је главна звијезда његов блиски саиграч, Тобијас Херис.

Уз њих двојицу, Клиперси су у Филаделфију послали и Мајка Скота, а заузврат су добили Лендрија Шамета, Вилсона Чендлера, Мајка Мускалу, као и "пикове" на НБА драфтовима 2020. и 2021. године.

Информацију о селидби српског репрезентативног центра потврдио и његов агент, Миодраг Ражнатовић.

Према писању портала "ЕСПН", Херис би требало да буде један од носилаца игре амбициозних Сиксерса, уз Џимија Батлера, Жоела Ембида и Бена Симонса. Он се у Филаделфију преселио као најбољи стријелац Клиперса (20,7 поена по мечу) и предстојећег љета ће извјесно добро наплатити ову сезону, јер ће као и Батлер постати слободан агент.

Марјановић је такође у посљедњој сезони трогодишњег уговора "тешког" 21 милион долара, који је 2016. потписао са Детроитом. За собом, он је у Лос Анђелесу оставио Милоша Теодосића, који за разлику од њега ове сезоне не добија ни повремено прилику да игра.

У такмичарској 2018/19, Боби је наступао на 36 мечева и просјечно је на паркету проводио 10,4 минута, уз 6,7 поена по утакмици.

Клиперси су трејдовали Марјановића уз Тобајаса Хериса и Мајка Скота за Лендрија Шемета, Вилсона Чендлера, Мајка Мускалу, пика прве рунде 2020. и заштићеног пика прве рунде 2021, те два пика друге рунде (2021, 2023).

Марјановић је трејдован непосредно након што је одиграо тек неколико десетинки за Клиперсе у победи над Шарлотом протекле ноћи.

Српски центар је ове сезоне тек повремено добијао конкретнију минутажу код Дока Риверса, а просечно је бележио 6,9 поена уз 4,3 скокова за 10,7 минута по утакмици. 

Сиксерси ће му бити четврти тим у НБА лиги јер је пре Клиперса играо још за Детроит Пистонсе и Сан Антонио Спарсе. Он и Херис су заједно стигли и у Лос Анђелес из Мичигена. 

Док је Филаделфија у овом трејду добила четвртог играча Ол-стар калибра у виду Хериса (20,7 поена), док Клиперси имају један од најпожељнијих пикова у лиги, прве рунде преко Мајамија 2021, уз прву рунду 2020. 

Херис је сада добио могућност да потпише уговор максималног нивоа на лето када постане слободан агент, што би му било тешко у Клиперсима с обзиром на њихове планове. 

Сиксерси планирају да на лето потпишу дугорочан уговор и са Џимијем Батлером, па би тако уз Џоела Ембида и Бена Симонса створили своју "велику четворку".

Лос Анђелес као град га је обожавао, али не може се баш рећи да је на исти начим размишљао и тренер Док Риверс, па је Бобан Марјановић морао још једном да препакује кофере и са крајњег запада пресели се на исток САД. Клиперси су 30-годишњег центра трејдовали у Филаделфију Севентисиксерс, а  већ сада је јасно да популарни Боби ни тамо неће бити стартер.

Како било, са њим под руку на исток су кренули и Тобијас Херис и Мајк Скот, док су у супротном правцу отишли Лондри Шамет, Вилсон Чендлер, Мајк Мускала, а Клиперси су добили и пик из прве рунде драфта 2020, незаштићени пик прве рунде из 2021. (Мајамијев пик) и два пика друге рунде.

Како било, после Сан Антонија, Детроита и Лос Анђелеса Марјановић коначно иде у Источну конференцију. Олакшаће му свакако то што са њим иде и Херис, са којим је већ снимао емисију “Боби и Тоби“, а који је ове сезоне био понајбољи играч Клиперса пошто је у просеку бележио 20,7 поена по мечу. Ипак, тим из Лос Анђелеса је очигледно проценио да је паметније да почну да селектирају екипу за нека будућа времена.

Филаделфија је пак са Марјановићем и пре свега Херисом ушла у најужи круг кандидата за финале Истока, пошто са стартном петорком Бен Симонс, Џеј Џеј Редик, Џими Батлер, Тобијас Херис, Џоел Ембид заиста не треба никога се плаши. Са Марјановићем и Скотом сад је и клупа мало шира. Само је питање како ће се све то уклопити.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар