Boban Marjanović prešao u Filadelfiju!

Klipersi trejdovali Marjanovića u Filadelfiju! Boban Marjanović napustio je Los Anđeles Kliperse i prešao u Filadelfija 76erse.  Srpski NBA centar nastaviće karijeru u Siksersima, potvrdio je i njegov agent.  Sa njim krenuli i Tobijas Heris i Majk Skot.

Košarka 06.02.2019 | 10:00
Boban Marjanović prešao u Filadelfiju!
Boban Marjanović (30 godina, 221 centimetar) napušta Los Anđeles!

Poslije godinu dana u dresu Klipersa, srpski gorostas nastaviće karijeru u Filadelfiji, koja je i u srijedu ujutru zvanično postala njegov četvrti tim u NBA ligi, nakon San Antonija i Detroita.

Marjanović je trejdovan u trenutno petoplasirani tim na tabeli Istočne konferencije (34-20) u "dilu" u kojem je glavna zvijezda njegov bliski saigrač, Tobijas Heris.

Uz njih dvojicu, Klipersi su u Filadelfiju poslali i Majka Skota, a zauzvrat su dobili Lendrija Šameta, Vilsona Čendlera, Majka Muskalu, kao i "pikove" na NBA draftovima 2020. i 2021. godine.

Informaciju o selidbi srpskog reprezentativnog centra potvrdio i njegov agent, Miodrag Ražnatović.

Prema pisanju portala "ESPN", Heris bi trebalo da bude jedan od nosilaca igre ambicioznih Siksersa, uz Džimija Batlera, Žoela Embida i Bena Simonsa. On se u Filadelfiju preselio kao najbolji strijelac Klipersa (20,7 poena po meču) i predstojećeg ljeta će izvjesno dobro naplatiti ovu sezonu, jer će kao i Batler postati slobodan agent.

Marjanović je takođe u posljednjoj sezoni trogodišnjeg ugovora "teškog" 21 milion dolara, koji je 2016. potpisao sa Detroitom. Za sobom, on je u Los Anđelesu ostavio Miloša Teodosića, koji za razliku od njega ove sezone ne dobija ni povremeno priliku da igra.

U takmičarskoj 2018/19, Bobi je nastupao na 36 mečeva i prosječno je na parketu provodio 10,4 minuta, uz 6,7 poena po utakmici.

Klipersi su trejdovali Marjanovića uz Tobajasa Herisa i Majka Skota za Lendrija Šemeta, Vilsona Čendlera, Majka Muskalu, pika prve runde 2020. i zaštićenog pika prve runde 2021, te dva pika druge runde (2021, 2023).

Marjanović je trejdovan neposredno nakon što je odigrao tek nekoliko desetinki za Kliperse u pobedi nad Šarlotom protekle noći.

Srpski centar je ove sezone tek povremeno dobijao konkretniju minutažu kod Doka Riversa, a prosečno je beležio 6,9 poena uz 4,3 skokova za 10,7 minuta po utakmici. 

Siksersi će mu biti četvrti tim u NBA ligi jer je pre Klipersa igrao još za Detroit Pistonse i San Antonio Sparse. On i Heris su zajedno stigli i u Los Anđeles iz Mičigena. 

Dok je Filadelfija u ovom trejdu dobila četvrtog igrača Ol-star kalibra u vidu Herisa (20,7 poena), dok Klipersi imaju jedan od najpoželjnijih pikova u ligi, prve runde preko Majamija 2021, uz prvu rundu 2020. 

Heris je sada dobio mogućnost da potpiše ugovor maksimalnog nivoa na leto kada postane slobodan agent, što bi mu bilo teško u Klipersima s obzirom na njihove planove. 

Siksersi planiraju da na leto potpišu dugoročan ugovor i sa Džimijem Batlerom, pa bi tako uz Džoela Embida i Bena Simonsa stvorili svoju "veliku četvorku".

Los Anđeles kao grad ga je obožavao, ali ne može se baš reći da je na isti načim razmišljao i trener Dok Rivers, pa je Boban Marjanović morao još jednom da prepakuje kofere i sa krajnjeg zapada preseli se na istok SAD. Klipersi su 30-godišnjeg centra trejdovali u Filadelfiju Seventisiksers, a  već sada je jasno da popularni Bobi ni tamo neće biti starter.

Kako bilo, sa njim pod ruku na istok su krenuli i Tobijas Heris i Majk Skot, dok su u suprotnom pravcu otišli Londri Šamet, Vilson Čendler, Majk Muskala, a Klipersi su dobili i pik iz prve runde drafta 2020, nezaštićeni pik prve runde iz 2021. (Majamijev pik) i dva pika druge runde.

Kako bilo, posle San Antonija, Detroita i Los Anđelesa Marjanović konačno ide u Istočnu konferenciju. Olakšaće mu svakako to što sa njim ide i Heris, sa kojim je već snimao emisiju “Bobi i Tobi“, a koji je ove sezone bio ponajbolji igrač Klipersa pošto je u proseku beležio 20,7 poena po meču. Ipak, tim iz Los Anđelesa je očigledno procenio da je pametnije da počnu da selektiraju ekipu za neka buduća vremena.

Filadelfija je pak sa Marjanovićem i pre svega Herisom ušla u najuži krug kandidata za finale Istoka, pošto sa startnom petorkom Ben Simons, Džej Džej Redik, Džimi Batler, Tobijas Heris, Džoel Embid zaista ne treba nikoga se plaši. Sa Marjanovićem i Skotom sad je i klupa malo šira. Samo je pitanje kako će se sve to uklopiti.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar