ФА Куп: Мидлзбро испао од четвртолигаша из Велса!

Вулвси се извукли! КПР бољи од Портсмута – 2:0.  Њупорт шокирао и Мидлсбро, изборили се меч са Ситијем! Фудбалери Њупорт каунтија, који играју у четвртом рангу у Енглеској, елиминисали су екипу Мидлсброа из ФА Купа Енглеске.

Фудбал 05.02.2019 | 23:22
ФА Куп: Мидлзбро испао од четвртолигаша из Велса!
Мука, мука, мука, али на крају слатка победа. Вулверхемптон ће наставити учешће у ФА Купу, иако је добрано висио у судару са трећелигашем Шрузберијем. После силних преокрета одлучио је већи квалитет премијерлигаша (3:2), мада ће у Шрузберију сигурно бити поносни на све оно што су показали у двомечу са тимом Нуна Еспирита Санта.

Португалски стручњак је добро измешао тим и то га је, врло вероватно, коштало седих власти. Без обзира што је Доерти погодио мрежу Шрузберија већ у другом минуту,  муке за домаћина тек су тада почеле.

Гости су били отресити И намирисали су бројне проблем у одбрани Вулверхемптона. Прво је погодио Болтон, а потом је Лаурен шокирао домаће навијаче.

Ипак, имали су времена Вулвси да се врате у игру. Воду из ушију им је извукао погодак Доерија пре одласка на одмор. Довољно да се домаћин сабере и наставак одигра много рационалније. Морао је Нуно Еспирито Санто да са клупе повуче Мутиња И Раула Хименеза, али је његов спасилац био Иван Кавалеиро.

Највеће изненађење, ако се то тако може назвати, направио је Њупорт. Четвртолигаш из Велса је био бољи од Мидлзброа. А резултат показује да је члан Чемпионшипа по кишовитом времену прилично лако положио оружје – 2:0.

Њупорт је дефинитивно одиграо најбољи меч у сезони. Велшани су користили тежак терен И кишу да се квалитетно бране, а потом да нападну из контри. Управо су на тај начин стигли до вођства. Добио је лопту Роби Вилмот, а онда одлично погодио даљи угао у 47. минуту.

Распала се од тог тренутка игра Мидлзброа. О томе најбоље сведочи чињеница да је Њупорт продао прекид гостима за други гол. Стрелац је био Амонд.

После победе над Лестером у претходној рунди, Њупорт, који је на 14. месту у Лиги 2, успео је да још једном надмаши себе и савлада петопласирани тим из Чемпионшипа са 2:0.

Заиста велики подвиг за овај клуб, који је до овог меча забележио свега једну победу у девет утакмица. Награда ће им бити меч осмине финала са Манчестер ситијем који се игра 16. фебруара.

У центру пажње велике победе Њупорта нашао се Роби Вилмот, који је у 47. минуту постигао водећи гол за Њупорт, да би потом 20 минута касније асистирао Педију Амонду, играчу који је у претходном колу срушио Лестер.

Било је то историјско вече за Њупорт који у осмини финала најстаријег клупског такмичења није играо још од 1949. године.

Оно што је занимљиво је да је Вилмот, стрелац првог гола, до пре неколико месеци радио као радник у супермаркету У Ебсфлиту, резервиста Дејвид Пајп је имао проблема са законом и неко време је провео у затвору, док је менаџер Мајкл Флин наредио голману Џоу Деју да изађе на терен упркос томе што он очекује да му се супруга породи и на свет донесе близанце.

Њупорт је уз себе имао фанатичну публику, лоше време, а играло се на стадиону на којем се играју и рагби мечеви. Како год било, следећи на реду је Сити.

Врло занимљиво је било у дуелу Квинс Парк Ренџерса И Портсмута. Помпејци су пали у финишу. Нису издражли притисак у другом полувремему. На крају је КПР славио заслужено (2:0) головима Велса И Смита

Остало је да се у среду одигра последњи поновљени меч између Вест Бромвич Албиона и Брајтона, а мечеви осмине финала на програму су од 15. до 18. фебруара, док је дерби свакако сусрет између Челсија и Манчестер јунајтеда.

ФА КУП - 1/16 ФИНАЛА (ПОНОВЉЕНИ МЕЧЕВИ)

Уторак

Вулверхемптон - Шрузбери 3:2 (2:2)
Њупорт - Мидлзбро 2:0 (0:0)
КПР - Портсмут 2:0 (0:0)
Брентфорд - Барнет 3:1 (2:0)

Среда

21.05: ВБА - Брајтон

ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА (15-18. фебруара)

Квинс Парк Ренџерс (2) - Вотфорд (1)
Вест Бромвич Албион (2) или Брајтон (1) - Дерби каунти (2)
Вимблдон (3) - Милвол (2)
Њупорт каунти (4) - Манчестер сити (1)
Бристол сити (2) - Вулверхемптон (1)
Донкастер (3) - Кристал Палас (1)
Свонси сити (2) - Брентфорд (2)
Челси (1) - Манчестер јунајтед (1)

У заградама се налази ранг у коме се клубови такмиче.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар