FA Kup: Midlzbro ispao od četvrtoligaša iz Velsa!

Vulvsi se izvukli! KPR bolji od Portsmuta – 2:0.  Njuport šokirao i Midlsbro, izborili se meč sa Sitijem! Fudbaleri Njuport kauntija, koji igraju u četvrtom rangu u Engleskoj, eliminisali su ekipu Midlsbroa iz FA Kupa Engleske.

Fudbal 05.02.2019 | 23:22
FA Kup: Midlzbro ispao od četvrtoligaša iz Velsa!
Muka, muka, muka, ali na kraju slatka pobeda. Vulverhempton će nastaviti učešće u FA Kupu, iako je dobrano visio u sudaru sa trećeligašem Šruzberijem. Posle silnih preokreta odlučio je veći kvalitet premijerligaša (3:2), mada će u Šruzberiju sigurno biti ponosni na sve ono što su pokazali u dvomeču sa timom Nuna Espirita Santa.

Portugalski stručnjak je dobro izmešao tim i to ga je, vrlo verovatno, koštalo sedih vlasti. Bez obzira što je Doerti pogodio mrežu Šruzberija već u drugom minutu,  muke za domaćina tek su tada počele.

Gosti su bili otresiti I namirisali su brojne problem u odbrani Vulverhemptona. Prvo je pogodio Bolton, a potom je Lauren šokirao domaće navijače.

Ipak, imali su vremena Vulvsi da se vrate u igru. Vodu iz ušiju im je izvukao pogodak Doerija pre odlaska na odmor. Dovoljno da se domaćin sabere i nastavak odigra mnogo racionalnije. Morao je Nuno Espirito Santo da sa klupe povuče Mutinja I Raula Himeneza, ali je njegov spasilac bio Ivan Kavaleiro.

Najveće iznenađenje, ako se to tako može nazvati, napravio je Njuport. Četvrtoligaš iz Velsa je bio bolji od Midlzbroa. A rezultat pokazuje da je član Čempionšipa po kišovitom vremenu prilično lako položio oružje – 2:0.

Njuport je definitivno odigrao najbolji meč u sezoni. Velšani su koristili težak teren I kišu da se kvalitetno brane, a potom da napadnu iz kontri. Upravo su na taj način stigli do vođstva. Dobio je loptu Robi Vilmot, a onda odlično pogodio dalji ugao u 47. minutu.

Raspala se od tog trenutka igra Midlzbroa. O tome najbolje svedoči činjenica da je Njuport prodao prekid gostima za drugi gol. Strelac je bio Amond.

Posle pobede nad Lesterom u prethodnoj rundi, Njuport, koji je na 14. mestu u Ligi 2, uspeo je da još jednom nadmaši sebe i savlada petoplasirani tim iz Čempionšipa sa 2:0.

Zaista veliki podvig za ovaj klub, koji je do ovog meča zabeležio svega jednu pobedu u devet utakmica. Nagrada će im biti meč osmine finala sa Mančester sitijem koji se igra 16. februara.

U centru pažnje velike pobede Njuporta našao se Robi Vilmot, koji je u 47. minutu postigao vodeći gol za Njuport, da bi potom 20 minuta kasnije asistirao Pediju Amondu, igraču koji je u prethodnom kolu srušio Lester.

Bilo je to istorijsko veče za Njuport koji u osmini finala najstarijeg klupskog takmičenja nije igrao još od 1949. godine.

Ono što je zanimljivo je da je Vilmot, strelac prvog gola, do pre nekoliko meseci radio kao radnik u supermarketu U Ebsflitu, rezervista Dejvid Pajp je imao problema sa zakonom i neko vreme je proveo u zatvoru, dok je menadžer Majkl Flin naredio golmanu Džou Deju da izađe na teren uprkos tome što on očekuje da mu se supruga porodi i na svet donese blizance.

Njuport je uz sebe imao fanatičnu publiku, loše vreme, a igralo se na stadionu na kojem se igraju i ragbi mečevi. Kako god bilo, sledeći na redu je Siti.

Vrlo zanimljivo je bilo u duelu Kvins Park Rendžersa I Portsmuta. Pompejci su pali u finišu. Nisu izdražli pritisak u drugom poluvrememu. Na kraju je KPR slavio zasluženo (2:0) golovima Velsa I Smita

Ostalo je da se u sredu odigra poslednji ponovljeni meč između Vest Bromvič Albiona i Brajtona, a mečevi osmine finala na programu su od 15. do 18. februara, dok je derbi svakako susret između Čelsija i Mančester junajteda.

FA KUP - 1/16 FINALA (PONOVLJENI MEČEVI)

Utorak

Vulverhempton - Šruzberi 3:2 (2:2)
Njuport - Midlzbro 2:0 (0:0)
KPR - Portsmut 2:0 (0:0)
Brentford - Barnet 3:1 (2:0)

Sreda

21.05: VBA - Brajton

PAROVI OSMINE FINALA (15-18. februara)

Kvins Park Rendžers (2) - Votford (1)
Vest Bromvič Albion (2) ili Brajton (1) - Derbi kaunti (2)
Vimbldon (3) - Milvol (2)
Njuport kaunti (4) - Mančester siti (1)
Bristol siti (2) - Vulverhempton (1)
Donkaster (3) - Kristal Palas (1)
Svonsi siti (2) - Brentford (2)
Čelsi (1) - Mančester junajted (1)

U zagradama se nalazi rang u kome se klubovi takmiče.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar