ЕК: Пуче стотка! Звездин реванш Уникахи!

Звезда убедљива на опроштају: 105, за крај! Екипа Милана Томића у добром издању завршила учешће у Топ 16 фази.  Звезда за опроштај од Еврокупа боља од Уникахе.  Кошаркаши Црвене звезде су у последњем мечу Топ 16 фазе у Еврокупу пред својим навијачима победили Уникаху са убедљивих 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24).

Кошарка 05.02.2019 | 20:40
ЕК: Пуче стотка! Звездин реванш Уникахи!
Меч није имао резултатски значај за црвено-беле који су претходно поразом од Лиможа изгубили све шансе да се пласирају у наредну фазу такмичења.

Ипак, после четири узастопна пораза, тријумф над Шпанцима био је битан на психолошком плану пред нставака такмичења у Купу Србијие и наставку сезоне у АБА лиги.

Почели су кошаркаши Црвене звезде некако у грчу, помало несређено, нарочито у одбрани, што су кошаркаши Уникахе искористили да са серијом шутева са дистанце, нарочито преко Кајла Вилшера, дођу до предности.

Срећом, та разлика никад није прешла пет поена у корист Уникахе, Звезда је држала резултатски прикључак да би на истеку прве четвртине, Шпанци имали само поен предности, 27:26.

У другој четвртини, потпуно друга слика, Звезда боља у свим сегментима, распуцали су се Давидовац, Ненадић и Фаје, тако да је предност расла из минута у минут и на полувремену је било +16 у корист изабраника Милана Томића.

У наставку, све је било ствар рутине. Добра трећа четвртина омогућила је црвено-белима да пред улазак у последњу деоницу сусрета задрже тих 16 поена разлике, тако да победа није долазила у питање.

Истина, успела је Уникаха средином последње четвртине серијом поена смањи разлику на свега седам поена, али Немања Ненадић и Огњен Добрић су одиграли одлично у финишу и својим поенима су запечатили пораз шпанске екипе.

У редовима Црвене звезде, чак шесторица кошаркаша имали су двоцифрен учинак. најефикаснији је био Џо Регленд са 17, Дејан Давидовац је постигао поен мање, док су Перепероглу и Ненадић постигли по 13., Берон 11, а Добрић десет поена.

Код Уникахе, Кајл Вилшер је сусрет завршио са 18 поена, док је Хаиме Фернандез постигао 14.

Црвена звезда мтс завршила је учешће у Топ 16 фази Еврокупа онако како га је и започела - победом у "Пиониру".

На жалост црвено-белих и њихових навијача, све између те две утакмице били су углавном "тесни" порази и зато се екипа Милана Томића овог уторка опростила од евро-такмичења:

Црвена звезда мтс - Уникаха 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24)

Томић се вратио на клупу после једног меча одсуства због болести, а његови играчи су се достојно опростили од Европе.

Први плејмејкер Џо Регленд (17 поена) био је мотивисанији него у многим претходним утакмицама (пре свега у одбрани), резервисти Немања Ненадић (13) и Дејан Давидовац (16) дали су допринос на који Звезда до сада углавном није рачунала, а и Огњен Добрић (10) је пружио једну од константнијих партија ове сезоне.

Са том четворком на челу, уз уобичајено поузданог Стратоса Перпероглуа (13 поена, 5 скокова), Звезда је сачувала перфектан скор против Уникахе у "Пиониру" (3-0) и учинила да Шпанци са убедљивим поразом уђу у четвртфинале Еврокупа, за које су обезбедили карту и пре овог гостовања.

Два дана након драматичне победе против Реала, екипа Луиса Казимира распуцано је почела меч у "Пиониру", убацила шест од првих осам покушаја за три поена, али је одлична игра црвено-белих у другој четвртини "преломила" меч у корист српског тима. Наведени Томићеви резервисти "погурали" су Звезду ка двоцифреној предности, која је у наставку само на тренутке "падала" на једну цифру.

Американац Кајл Вилџер одиграо је одличан меч за госте из Малаге, постигао 18 поена, али је Звездина ангажована одбрана спречила да му се много саиграча придружи у нападу. Хаиме Фернандез, "икс фактор" прошлог сусрета ових тимова, био је други стрелац екипе са 14 поена, али ни он није успео да ублажи пораз Шпанаца.

Српски репрезентативац Драган Милосављевић постигао је девет поена за госте (3/5 за три) и као бивши капитен Партизана чуо је мање звиждука на свој рачун од Матијаса Лесора, прошлосезонског центра Звезде, коме навијачи нису заборавили промашени зицер у финалу плеј-офа против Будућности, којим је црвено-беле лишио важног "брејка" у Подгорици.

Након меча и поздрава екипа, 2.896 гледалаца ипак је аплаудирало, у знак честитке домаћима за наступ којим је Звезда дигнуте главе завршила европску сезону и окренула се обавезама у АБА лиги и Купу Радивоја Кораћа.

Црвена звезда - Уникаха 105:89

Хала: "Александар Николић".Гледалаца: 2.896. Судије: Роча, Семеш, Виклицки.

Ц.ЗВЕЗДА: Регленд 17Раданов, , Перпероглу 13, Давидовац 16, Ненадић 13, Фаје 7, Берон 11, Добрић 10, Ристић, Симанић 9, Цирбес, Оџо 9.

УНИКАХА: Боутрајт 8, Окоуо, Фернандез 14, Стилма, Салин 6, Диез 7, Милосављевић 9, Сермадини 7, Вачински 6, Робертс 5, Лесор 9, Вилшер 18.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар