EK: Puče stotka! Zvezdin revanš Unikahi!

Zvezda ubedljiva na oproštaju: 105, za kraj! Ekipa Milana Tomića u dobrom izdanju završila učešće u Top 16 fazi.  Zvezda za oproštaj od Evrokupa bolja od Unikahe.  Košarkaši Crvene zvezde su u poslednjem meču Top 16 faze u Evrokupu pred svojim navijačima pobedili Unikahu sa ubedljivih 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24).

Košarka 05.02.2019 | 20:40
EK: Puče stotka! Zvezdin revanš Unikahi!
Meč nije imao rezultatski značaj za crveno-bele koji su prethodno porazom od Limoža izgubili sve šanse da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.

Ipak, posle četiri uzastopna poraza, trijumf nad Špancima bio je bitan na psihološkom planu pred nstavaka takmičenja u Kupu Srbijie i nastavku sezone u ABA ligi.

Počeli su košarkaši Crvene zvezde nekako u grču, pomalo nesređeno, naročito u odbrani, što su košarkaši Unikahe iskoristili da sa serijom šuteva sa distance, naročito preko Kajla Vilšera, dođu do prednosti.

Srećom, ta razlika nikad nije prešla pet poena u korist Unikahe, Zvezda je držala rezultatski priključak da bi na isteku prve četvrtine, Španci imali samo poen prednosti, 27:26.

U drugoj četvrtini, potpuno druga slika, Zvezda bolja u svim segmentima, raspucali su se Davidovac, Nenadić i Faje, tako da je prednost rasla iz minuta u minut i na poluvremenu je bilo +16 u korist izabranika Milana Tomića.

U nastavku, sve je bilo stvar rutine. Dobra treća četvrtina omogućila je crveno-belima da pred ulazak u poslednju deonicu susreta zadrže tih 16 poena razlike, tako da pobeda nije dolazila u pitanje.

Istina, uspela je Unikaha sredinom poslednje četvrtine serijom poena smanji razliku na svega sedam poena, ali Nemanja Nenadić i Ognjen Dobrić su odigrali odlično u finišu i svojim poenima su zapečatili poraz španske ekipe.

U redovima Crvene zvezde, čak šestorica košarkaša imali su dvocifren učinak. najefikasniji je bio Džo Reglend sa 17, Dejan Davidovac je postigao poen manje, dok su Pereperoglu i Nenadić postigli po 13., Beron 11, a Dobrić deset poena.

Kod Unikahe, Kajl Vilšer je susret završio sa 18 poena, dok je Haime Fernandez postigao 14.

Crvena zvezda mts završila je učešće u Top 16 fazi Evrokupa onako kako ga je i započela - pobedom u "Pioniru".

Na žalost crveno-belih i njihovih navijača, sve između te dve utakmice bili su uglavnom "tesni" porazi i zato se ekipa Milana Tomića ovog utorka oprostila od evro-takmičenja:

Crvena zvezda mts - Unikaha 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24)

Tomić se vratio na klupu posle jednog meča odsustva zbog bolesti, a njegovi igrači su se dostojno oprostili od Evrope.

Prvi plejmejker Džo Reglend (17 poena) bio je motivisaniji nego u mnogim prethodnim utakmicama (pre svega u odbrani), rezervisti Nemanja Nenadić (13) i Dejan Davidovac (16) dali su doprinos na koji Zvezda do sada uglavnom nije računala, a i Ognjen Dobrić (10) je pružio jednu od konstantnijih partija ove sezone.

Sa tom četvorkom na čelu, uz uobičajeno pouzdanog Stratosa Perperoglua (13 poena, 5 skokova), Zvezda je sačuvala perfektan skor protiv Unikahe u "Pioniru" (3-0) i učinila da Španci sa ubedljivim porazom uđu u četvrtfinale Evrokupa, za koje su obezbedili kartu i pre ovog gostovanja.

Dva dana nakon dramatične pobede protiv Reala, ekipa Luisa Kazimira raspucano je počela meč u "Pioniru", ubacila šest od prvih osam pokušaja za tri poena, ali je odlična igra crveno-belih u drugoj četvrtini "prelomila" meč u korist srpskog tima. Navedeni Tomićevi rezervisti "pogurali" su Zvezdu ka dvocifrenoj prednosti, koja je u nastavku samo na trenutke "padala" na jednu cifru.

Amerikanac Kajl Vildžer odigrao je odličan meč za goste iz Malage, postigao 18 poena, ali je Zvezdina angažovana odbrana sprečila da mu se mnogo saigrača pridruži u napadu. Haime Fernandez, "iks faktor" prošlog susreta ovih timova, bio je drugi strelac ekipe sa 14 poena, ali ni on nije uspeo da ublaži poraz Španaca.

Srpski reprezentativac Dragan Milosavljević postigao je devet poena za goste (3/5 za tri) i kao bivši kapiten Partizana čuo je manje zvižduka na svoj račun od Matijasa Lesora, prošlosezonskog centra Zvezde, kome navijači nisu zaboravili promašeni zicer u finalu plej-ofa protiv Budućnosti, kojim je crveno-bele lišio važnog "brejka" u Podgorici.

Nakon meča i pozdrava ekipa, 2.896 gledalaca ipak je aplaudiralo, u znak čestitke domaćima za nastup kojim je Zvezda dignute glave završila evropsku sezonu i okrenula se obavezama u ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća.

Crvena zvezda - Unikaha 105:89

Hala: "Aleksandar Nikolić".Gledalaca: 2.896. Sudije: Roča, Semeš, Viklicki.

C.ZVEZDA: Reglend 17Radanov, , Perperoglu 13, Davidovac 16, Nenadić 13, Faje 7, Beron 11, Dobrić 10, Ristić, Simanić 9, Cirbes, Odžo 9.

UNIKAHA: Boutrajt 8, Okouo, Fernandez 14, Stilma, Salin 6, Diez 7, Milosavljević 9, Sermadini 7, Vačinski 6, Roberts 5, Lesor 9, Vilšer 18.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar